A hőszigetelés egyértelműen az a fejlesztés, amivel mindenféleképpen jól járunk. Az előnyök nem szezonálisak, hiszen a nyári melegben a hőségtől, télen pedig a hidegtől tudjuk jobban megóvni az épületet, annak köszönhetően, hogy a falakon keresztül nem jelentkezik hőveszteségünk.

A hőszigetelés kialakítására többféle alapanyag is alkalmazható

Ezek különböznek egymástól mind abban, hogy milyen tulajdonságokkal bírnak, mind abban, hogy milyen költségvetéssel tudjuk alkalmazni őket. Ugyanakkor nem szabad, hogy kizárólag az ár domináljon a döntésben, hiszen a hőszigetelés hosszú távra tervezett beruházás, ami akár az épület teljes élettartama alatt kiszolgál bennünket, s még az utánunk következő generációkat is.

Az ujhazbodrogi.hu kőzetgyapot kínálatában megismerhetjük, és beszerezhetjük ezt a remek hőszigetelő anyagot, akár vakolható kivitelben is. A kőzetgyapot számtalan előnyös vonással rendelkezik, ismerjük meg ezeket!

A kőzetgyapot hőszigetelő anyag kedvező tulajdonságai

Ennek az anyagnak számos pozitívuma van, többek között az, hogy kiemelten jó hőszigetelő, emellett pedig teljesen természetes, környezetbarát anyag is. Amennyiben a szigeteléssel két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, akkor remek döntés a kőzetgyapotot választani, ugyanis hangszigetelőnek is kiváló.

Nagyon jó páraáteresztő, ezért nem kell tartani attól, hogy a kivitelezést követően az épületben bármiféle “dunsztos” hatás fog érvényesülni. Olyan helyzetekben is javasolt alapanyag, amikor a tűzvédelmi előírásoknak is szigorúan meg kell felelni.

A kőzetgyapot szigetelőlapok nem veszítik el eredeti formájukat, nem fognak zsugorodni, mind a méret, mind az alak tekintetében megőrzik megjelenésüket, ami nagyon fontos, hiszen így nem kell a későbbiek során sem tartani attól, hogy idővel hőhidak alakulhatnak ki a szigetelésen.

Kifejezetten sok területen használhatjuk. Tökéletes választásnak bizonyul, ha tetőteret, homlokzatot, padlást, válaszfalat, álmennyezetet vagy padlót szeretnénk hőszigetelni.

A vakolható kőzetgyapot még előnyösebb választás lehet

Ezzel a megoldással sokkal gyorsabban haladhat a kivitelezés, hiszen akár azonnal, közvetlenül a téglafalra tudjuk rögzíteni a szigetelőlapokat. Ehhez válasszunk mindig az alapanyaggal kompatibilis rögzítőelemet, valamint ragasztóanyagot! 

A gondos, szakértő figyelemmel történő felhelyezés után máris jöhet a vékonyvakolat, amelyet a száradást követően a vágyott színre festhetünk. Ilyen egyszerű az egész, s máris egy teljesen hang- és hőszigetelt ingatlan boldog tulajdonosai lehetünk.

Ne elégedjünk meg kevesebbel! A szigetelés nélküli épületekben télen a fűtésszámlánk ugrik az egekbe, míg nyáron a hőségtől fogunk szenvedni. Az energiatakarékos megoldások nemcsak a környezetünknek és a pénztárcánknak kedveznek, hanem az általános komfortérzetünket is segítenek egy teljesen új szintre emelni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: ujhazbodrogi.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.