Két mentős csúnya tréfája miatt halhatott meg az 52 éves István. A férfihoz fulladás miatt hívott segítséget testvére. A mentősök elindult vele a kórházba, de a mentőautóban, ki tudja milyen okból, meg akarták leckéztetni a beteget. A sofőr nagy sebességnél fékezett, emiatt István úgy beütötte a fejét, hogy meghalt.

Testvérével élt együtt

Lakatos Istvánt Lajosmizsén mindenki jól ismeri. A segítőkész, mindig vidám férfiról csak jót mondtak a helybeliek. Tüdőbetegsége miatt állandó munkahellyel nem rendelkezett, alkalmi munkákból tartotta el magát. Testvérével, Klárikával lakott együtt, miután második házassága is tönkrement. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentőt hívtak Istvánhoz

Április 4-én hajnalban nagyon fulladt, ezért a vele élő testvére és az egyik szomszéd kihívta hozzá a mentőt. A férfivel elindultak az esetkocsi a kórház felé. Aztán pár óra múlva rendőrök kopogtak a család ajtaján a rendőrök, hogy a férfi meghalt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Be volt kötve a feje

„Valami nagyon nagy galádság történt, az biztos. A testvérünknek semmi komoly baja nem volt, amikor a mentő megérkezett, még semmilyen fejsérülése nem volt. A ravatalozóban megnéztem és a feje lepedődarabokkal volt bekötözve” – mondta az egyik testvére a Blikknek.

Halál lett a tréfából

A lap úgy tudja, a kiérkező mentőápoló és sofőr úgy döntöttek, hogy megleckéztetik a beteget, aki szerintük ittas volt. A mentőautó sofőrje a kórházba vezető úton nagy sebességnél fékezett, amitől István annyira beverte a fejét, hogy az esetkocsiban meghalt.

Lebuktak a mentősök

A két mentős először a rendőröknek azt vallotta, hogy átszaladt egy állat a kocsi előtt, ezért kellett a vezetőnek a fékpedálra lépni, ám az autóban készült hangfelvétel, amely a mentőautókban ma már ez kötelező, hamar lebuktatta őket.

Kirúgták a menetősöket

A két férfit azonnal elbocsátották a szervezettől, a rendőrség pedig nagy erőkkel nyomoz az ügyben. A sofőr több mint 10 éve a mentőknél dolgozik, az ápoló azonban egy 19 éves fiatalember, aki nemrég kezdte a szakmát.

Az igazságot akarja tudni a család

„A nővéreimmel képtelenek vagyunk beletörődni a halálába. Mi is hallottuk, hogy valami szörnyűség történt vele a mentőben, részleteket azonban még senki nem közölt. Azt beszélik, hogy direkt szórakoztak vele az autóban, remélem a rendőrök kiderítik az igazságot. Hiába vagyunk szegények, biztos, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot, addig küzdünk, míg megtudjuk, mi történt valójában” – mondta Klárika, a gyászoló testvér.

Nyomoz a rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a rendőrség eljárást folytat egy lajosmizsei férfi halálának ügyében, aki menet közben, egy mentőautóban vesztette életét. Az ügy érdekeire való tekintettel egyéb információt nem közöltek.

Büntetőeljárás folyik

Azt már megállapították, hogy a sértett halálának nem volt köze a beteg ellátását igénylő alapesethez. A hatóság a vizsgálatot nem közigazgatási, hanem büntető eljárás keretében rendelte el.

Megszólalt a mentőszolgálat

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mindössze annyit mondott, hogy a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében eljárás folyik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció