Szörnyű munkahelyi baleset történt a napokban egy autószerelő műhelyben. Egy fiatal férfi egy traktorkereket akart kicserélni, amikor az gyakorlatilag szétrobbant. Most mesterséges kómában tartják. A bal lábát pedig amputálni kellett comb felett. Az orvosok a tervek szerint hamarosan felébresztik Pétert, addig pedig állandó felügyelet mellett tartják. Miután magához tér, szembesülnie kell majd a balesete következményeivel, vagyis, hogy meg kell tanulnia egy lábbal és egy szemmel boldogulni. 

Messzire dobta

A 34 éves G. Péter egy szétrobbant traktorkerék miatt messzire repült, aminek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett Nagykanizsán. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba. Operálni kellett a koponyáját, több bordája és az egyik lapockája is eltört, de a bal karja is műtétre szorult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Amputálták

A bal lábát az orvosoknak nem sikerült megmenteniük, azt comb felett amputálták – írja a Bors. A lap elérte a sérült férfi édesanyját, aki csak másnap délelőtt értesült a balesetről, de természetesen azonnal a kórházba sietett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Neki nem szóltak

Az édesanya megrendülten nyilatkozott az esetről, de rosszul érzi most magát amiatt is, hogy neki nem szóltak a balesetről, amikor az megtörtént. „Lehet, hogy kímélni akartak minket” – mondta.

„50 métert repült”

Annyit sikerült megtudnia, hogy a fia egy elkészült, embernagyságú traktorgumit készült felhelyezni, de a monstrum felrobbant. „Állítólag 50 métert repült a gyerekem! A fiam munkáltatója viszont még nem adott tájékoztatást. Borzalmas volt látni a fiamat gépekre kötve” – tette hozzá.

Kritikus napok jönnek

Amikor bent volt a kórházban, próbált beszélni a fiához, de a zokogástól erre alig volt képes. „Úgy tűnt, mintha erre reagált volna, ugyanis egy kicsit kinyitotta a szemét, és az ajka is megmozdult. A nővérek azt mondták, hogy ez jó jel, de az orvosok tájékoztatása szerint az elkövetkező napok kritikusak lesznek” – mondta az édesanya.

Fontos tapasztalatok

Időközben egy betegen született férfi édesanyja is megosztotta tapasztalatait a családdal. „A ma 26 éves Ákos fiam oxigénhiányosan született. Kerekesszékben éli az életét, de kiegyensúlyozott ember lett belőle. 10 éve egy nagyon súlyos gennyes tüdőgyulladással kórházba került, és 10 napig mesterséges kómában tartották. A felébresztése után azonban elmondta: tudatában volt, hogy ott voltunk mellette” – mesélte Anita.

„Beszéljenek hozzá”

„Fontos, hogy Péterhez is beszéljenek a szerettei, hiszen sokat hall belőle! Mindig mondják el, hogy éppen ki van vele és milyen nap van, milyen vidám dolog történt a családban. A mesterséges kómában fekvők gyakran sok mindent hallanak és érzékelnek a környezetükből, csak a szemüket nincs erejük kinyitni. Ez akkor különösen igaz, amikor elkezdik az altató dózisát csökkenteni – mondta az édesanya a Borsnak.

Hamarosan felébresztik

Pétert a szerettei folyamatosan látogatják. Az orvosok a tervek szerint hamarosan felébresztik, addig pedig állandó felügyelet mellett tartják. Miután magához tér, szembesülnie kell majd a balesete következményeivel, vagyis, hogy meg kell tanulnia egy lábbal és egy szemmel boldogulni. 

Pszichológus is segít neki

A gyakorlat szerint ezt a betegnek és a hozzátartozóknak is a szakorvos mondja el. Péter az intenzív osztályról valószínűleg rehabilitációs osztályra kerül, ahol szakemberek foglalkoznak vele, és pszichológus is segít mentálisan feldolgozni a következményeket – írta a lap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI