Szüret közben borult fel egy traktor Győrújbaráton. A jármű vezetője a roncsok közé szorult és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Felborult egy traktor

Tetejére borult egy traktor Győrújbarát térségében csütörtökön. Az első hírek arról szóltak, hogy egy ember a vezetőfülkébe szorult és a balesethez a győri hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beszorult a sofőr

A helyszínre több rendőr és tűzoltó is érkezett. A baleset után nemsokkal kiderült, hogy a traktor vezetője a vezetőfülke alá szorult és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szüret közben történt a tragédia

A tragédia a szüret kezdetén történt. A szőlőben dolgozó munkások döbbenten álltak a szerencsétlenség előtt. Legjobb munkatársukat veszítették el.

Egy 26 éves férfi hunyt el

A traktort egy 26 éves férfi vezette, ő halt meg a helyszínen.  A rendőrségnél nincs folyamatban büntetőeljárás, tehát rendkívüli és nem munkahelyi balesetként kezelik az ügyet. A haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják, így arról bővebb információt nem tudnak adni.

Szőlőtörkölyt szállított a traktor

Győrújbarátban a héten kezdődött el a szüret az érintett Pannonhalmi borvidék szőlészetében és még másfél hónap hátravan. Gőzerővel dolgoztak a munkások. A traktorosok feladata az volt, hogy a szőlőtörkölyt a pótkocsikkal egyik pontról a másikra szállítsák és kiöntsék – írja a kisalfold.hu.

Nem tudni miért borult fel

Ezért is érthetetlen a megkérdezettek szerint, hogy mit kereshetett a 26 éves, tapasztalt fiatal a birtok szélén. Pontosan nem tudni, miért, de felborult és a hatalmas gép maga alá gyűrte.

A legjobb munkaerő volt

 A győri áldozat közel nyolc éve dolgozott már a borászatnál, 18 évesen gyakornokként kezdett. Akik ismerték, úgy nyilatkoztak róla, hogy az egyik legügyesebb és legjobb munkaerő volt, érthetetlen és értelmetlen a halála.

Rögtön megállt a munka

Feltehetően nem volt egyedül, mert társai azonnal a segítségére siettek, próbálták kihúzni a munkagép alól, de hiába. Könnyeikkel küszködtek a győrújbaráti borászat munkatársai, hirtelen fel sem fogták, mi történt.

Felfoghatatlan veszteség

A birtokon dolgozók a tragédia után nem is tudták folytatni a szüretet. Korábban soha nem történt baleset náluk. Az egyik munkatársa azt mondta, a legjobb emberüket veszítették el, felfoghatatlan veszteség érte őket.

Munkahelyi balesetek

A mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat ágazatban változó a munkabalesetek aránya. Három éve 620 balesetet regisztráltak ebben a szektorban, közülük 11 lett halálos. Győr-Moson-Sopron Megyében az utóbbi években nem történt a mostanihoz hasonló halálos kimenetelű munkabaleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: