35 év börtönt kért az ügyészség arra az erdőkertesi férfira, aki két rendőrt késelt meg két évvel ezelőtt. V. László azért volt háziőrizetben, mert állítólag bántalmazta élettársát. Szülei most azt állítják, fiúk nem akart ölni, csupán egy kis médiafigyelemre vágyott.

Rendőröket sebesített meg

A Pest megyei Erdőkertesen élő férfi két éve  késsel megsebesített két rendőrt, akik szolgálati autójukkal egy kórházi kezelés után szállították haza őt. Egyikük az arcán, másikuk a nyakán sérült meg.

V. László miatt rúgták ki a nő munkahelyéről

V. László idén februárban állt bíróság elé egy másik ügy miatt. Nagyjából 12 évig éltek élettársakként Erdőkertesen, 2005 és 2016 között. A nő az Alkotmányvédelmi hivatalnál dolgozott, amíg el nem veszítette a munkáját azért, mert az élettársáról, V. Lászlóról kimondták, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A vád szerint fenyegette és bántalmazta a nőt

 A bíróság által megállapítottak szerint a kapcsolat alatt V. uralkodott az áldozata felett, utasítgatta, ellenőrizte, szinte mindenhova kísérte. Előfordult, hogy trágár, fenyegető telefonos üzenetet küldött neki, és többször fizikailag bántalmazta is.

35 év börtön

A rendőrök késelése miatt az ügyészség példátlanul magas, 35 éves börtönbüntetést kér V. Lászlóra. Szülei fiúk mellett állnak. . A házaspár szerint mindenképpen meg kell vizsgálni, mi vezetett odáig, hogy a fiuk kést rántott, bár nem vitatják, hogy rendőrre nem lehet támadni.

Jó nevelést kapott

A házaspár azt mesélte, hogy mindketten diplomás emberek, soha, semmilyen összetűzésük nem volt a hatóságokkal. Az egyetlen fiúkat is ebben a szellemben nevelték, aki először informatikusként dolgozott, és polgárőr volt Erdőkertesen.

Kikezdett a főnöke a nővel

„A bajok akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy a lánnyal, akivel évek óta nálunk éltek, kikezdett a felettese. Legalábbis nekünk ezt állította a hölgy, aki az Alkotmányvédelmi Hivatalnál dolgozott, de végül kirúgták. És talán innen indul igazán a mi kálváriánk. Laca ugyanis a párja mellé állt, aki peres úton akarta megtudni, milyen indokkal bocsátották el. A papírokat azonban titkosították. Ez rettentően bosszantotta mindkettőjüket” – mondta a Blikknek V. László édesapja.

Egyik reggel eltűnt a nő

„A fiatal nő egyik reggel egyszerűen eltűnt az életükből, utána a fiuk már nem volt többé ugyanaz. A fiamat feljelentette kapcsolati erőszakért, saját magát államtitoksértésért, majd eltűnt. A fiam ezután 17 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, majd nyomkövetővel a lábán hazajöhetett. Úgy érezte, a párja ügye miatt őt is állandóan figyelik” – folytatta történetüket idősebb V.László.

Kórházba vitték a rendőrök

A késelés reggelén László megkérte a szüleit, hogy hívjanak mentőt, mert megsérült ugrókötelezés közben; a kórházból vitte haza a két rendőr, akiket otthon késsel megtámadott. Azóta börtönben ül.

Médiafigyelemre vágyott

„Az egyedüli szemtanú én voltam. A fiam nem ölni akart, csak médiafigyelemre vágyott” – próbálta magyarázni fia szörnyű tettét az apa.

Itt írtak róla

V. László korábbi ügyeiről ide kattintva tudsz bővebben olvasni.

Paranoiás a férfi

A család és ügyvédjük felkért egy igazságügyi szakértőt, hogy tanulmányozza át László papírjait. A Blikk azt írja,  a szakember közepes fokú paranoiát állapított meg. Ez azért fontos, mert így a bíróságnak lehetősége van, hogy bizonyos mértékig enyhítse a büntetését.

Kiemelt kép: helyszínelés a támadás után – Forrás: police.hu