2022 szeptemberében mentőhelikopter landolt Dombrád egyik csendes utcájában. A riasztás szerint egy hathónapos baba nem lélegzett, nem voltak életjelei. Az apa elmondása szerint lánya kiesett a babafotelből.

Kórházba ment az édesanya

A tragikus nap reggelén az édesanya a nagyobb lánnyal kiszáradás miatt a kisvárdai kórházba ment. Ott az orvosok úgy ítélték meg, hogy jobb, ha a gyerekkel az édesanya is bent marad, majd az apuka vigyáz a hathónapos kislányra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fejjel esett a szőnyegre

Az apa elmondása szerint lánya először játszott, majd beültette a babáknak készült hintaszékbe, azonban nem csatolta be a biztonsági övet. Az apa két helyiség között ingázott, és egyszer csak azt vette észre, hogy lánya kiesett a székből, fejjel a szőnyegre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem látszott rajta sérülés

Sérülés nem látszott rajta, és az apa elmondása szerint a gyermek jól is volt. Visszaültette a székbe, majd később lefeküdtek az ágyra aludni.

Nem lélegzett

Este fél hat körül az apa arra ébredt, hogy a gyermek nem lélegzik. Azonnal hívta a mentőket, az utasításaik alapján megkezdte az újraélesztést, majd azt folytatták a mentőhelikopterrel kiérkező szakemberek is.

A helyszínen életét vesztette

Sajnos nem jártak eredménnyel, a kislány a helyszínen meghalt.

Súlyos koponyasérülést szenvedett

A nyomozás során az orvosszakértők megállapították, hogy a kislány a koponyáján az eséstől olyan súlyos sérülést szenvedett, amitől légzési és keringési elégtelenség lépett fel.

Elkerülhető lett volna

Ha a biztonsági övet az apa bekapcsolja a babaszéken, illetve nem hagyja a gyermeket magára, a halálos eredmény elkerülhető lett volna – mondta a FrissMédiának dr. Borsodi-Buss Emese ügyész.

Nagyon megbánta tettét

A megyei főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az apát, aki nagyon megbánta tettét. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje a vádlottat.

Megoszlanak a vélemények

A településen megoszlanak a vélemények. Sokan úgy gondolják, hogy elég büntetés egy családnak a gyermek halála, nem kéne még jogilag is megbüntetni őket, hisz „egy életen át hordják ezt a terhet”. Vannak olyan vélemények, hogy igenis meg kell büntetni a felelőtlen szülőt, hiszen nem figyelt a gyermekére.

„Hiszek a férjemnek”

Az édesanya tőlünk tudta meg, hogy gondatlanságból elkövetet emberöléssel vádolja az ügyészség a férjét. Nem érti az egészet: baleset volt, nagyon megviselte a férjét is a gyermekünk elvesztése. „Én haza sem jöhettem a kórházból, amikor a kisebbik lányom meghalt. Nagyon bánt a dolog, de a férjem nem követett el semmit, hiszek neki” – mondta az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció