Az első hírek szerint még sikerült újraéleszteni azt 15 éves fiút, aki csütörtökön délután merült el a Balatonban. Később kiderült, hogy kórházban meghalt.

Csütörtök délután

Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál – számolt be az esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor a Sonline.hu-nak.

Katamarán érkezett elsőkét

A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

16 perc az érkezésig

A riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat. Mivel ezen a hajón megfelelő szakszemélyzet van, ők megkezdték az újraélesztését és kivitték fiatalembert a fenyvesi kikötőbe.

Jött a helikopter

Ott hozzájuk csatlakozott a VVMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

Nem sikerült

Mára kiderült, hogy a fiatal életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy középkorú férfi is meghalt a Balatonban

Egy 57 éves férfi Balatonföldváron fulladt bele csütörtök délután a Balatonba. Az Origo értesülése szerint a Rákóczi utcai szabadstrandon, a kisvízben lett rosszul. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese közölte, közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják az ügyet, valamint azt, hogy betegség vagy fulladás okozta a halált.

Szomorú statisztika

Az elmúlt két hónapban, fürdőzés közben 13-an fulladtak a Balatonban, 4-en a Velencei-tóba, 4-en a Dunába, 3-an a Tisza-tóba és a Tiszába – közölte a rendőrség még július végén. Ez a szám emelkedett a tragikus eset után.

A testvérpár tragédiája

A BalatonKörnyéke.hu részletesen beszámolt annak a két tinédzsernek a tragédiájáról, akik júliusban fulladtak a tóba. A szülők a part mentén voltak legkisebb gyermekükkel, Dominikával. Az édesapa csak annyit látott, hogy egy férfi egy gyereket húz ki a vízből. Amikor közel értek hozzá, akkor ismerte meg, hogy a 13 éves Zoltán élettelen testét fogja a német férfi.

Egy nappal előtte érkeztek

A családnak idén ez volt az első nyaralása. Múlt szombaton utaztak Fonyódra, ahol egy hétig maradtak volna. Úgy beszélték meg, délelőttönként kirándulnak a környéken, s csak délutánonként fürdőznek a tóban. A tragédia másnapján például Badacsonyba mentek volna hajóval.

Nehezen dolgozza fel testvérei halálát

„Szegény húguk mindenképp szerette volna még utoljára látni őket. Szerencsére a ravatalozóban is megengedték ezt neki. Nagyon jó testvérek voltak, talán Dominikának lesz a legnehezebb feldolgozni ezt az egészet. A bátyjai még a számítógépen is mindig olyannal játszottak, amivel mindhárman tudtak együtt” – mondta Sándor.