Németországból behozott lopott járművekkel kereskedett a gárdonyi bűnözőpáros, mielőtt elfogták őket. A 47 éves B. Tamást és a 27 éves B. Krisztinát Csepelen állították elő, előtte két nappal tulajdonítottak el külföldön egy autót, amit idehaza akartak értékesíteni.

Lopott autókkal boltolt

Érdeklődő vásárlónak adta ki magát, majd később meglépett az eladásra kínált járművekkel egy gárdonyi férfi. B. Tamást a napokban a budapesti rendőrök fogták el, a vád szerint Németországból lopott autókkal kereskedett Magyarországon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Frissen hozták be

A férfit még szeptember 11-én állították elő Csepelen, a vele együtt lévő nővel együtt. A rendelkezésre álló adatok alapján két nappal korábban loptak el Németországban egy autót, amit idehaza akartak értékesíteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Biztosnak tűnt a módszer  

A módszer tulajdonképpen „egyszerű” volt: az eredeti rendszámot lecserélték egy magyar hatósági jelzésre és regisztrációs matricát is elhelyeztek a szélvédőn.

Több jármű is képbe került

Később, a férfihez köthető címen további lopott járműveket fedeztek fel a hatóság emberei, amelyeket mind másik rendszámmal láttak el vagy beépítették az alkatrészeiket más gépkocsikba.

Lefoglaltak mindent, amit találtak

A rendőrök ezt követően lefoglalták a járművek mellett az indítókulcsokat, a német és a magyar forgalmi engedélyeket, valamint a törzskönyveket.

Kicserélték az indítókulcsot

A nyomozás során kiderült, hogy a tolvajok vásárlási szándékot imitálva szerezték meg az eladásra kínált gépjárművek indítókulcsát, amit kicseréltek egy másik, hasonló kulcsra vagy üres kulcsházra: később az eredeti kulccsal visszatérve vitték el a járművet.

Pénzmosás miatt hallgatták ki őket

Az autólopások ügyében, mivel külföldön történtek, a német hatóság jár el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályán a 47 éves elkövetőt, B. Tamást és a 27 éves B. Krisztinát jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – írta a police.hu oldal.

A jogosítványát is bevonták

A rendszámok átszerelése miatt a férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják, valamint azért is büntetőeljárás indult ellene, mert úgy vezette a lopott kocsit, hogy korábban bevonták a jogosítványát. A férfit őrizetbe vették és letartóztatását indítványozták, mialatt a nő szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció