Kilenc helyszínen kilencven rendőr vett részt az akcióban, akik összesen kilenc gyanúsított férfit állítottak elő a rendőrkapitányságra. A gyanú szerint az elkövetők különböző internetes csalásokat követtek el az egész ország területén. A sértettek kisebb-nagyobb összegű előleget utaltak az elkövetőknek, akik a tranzakció után elérhetetlenné váltak.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának, és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bűnszervezetben elkövetett csalás, továbbá pénzmosás és lopás bűncselekmények gyanúja miatt tartottak összehangolt akciót Mezőszemerén, Szihalmon és Ózdon.

Továbbá három nagyobb értékű terepjárót, műszaki cikkeket, aranyékszereket, valamint készpénzt foglaltak le. Az egyik lakásban egy háziállatként tartott őzgidát is találtak a rendőrök, melyet átadtak a Tisza-tavi Ökocentrum munkatársainak.

Az egyik gyanúsított otthona – Forrás: police.hu

A 40 éves Cs. Zsoltot, valamint öt mezőszemerei társát a nyomozók őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az Egri Járásbíróság 2020. május 28-án elrendelt. További három társuk szabadlábon védekezhet.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében ismételten kérjük, hogy mindig csak megbízható weboldalról vásároljon, legyen gyanakvó, ha valami irreálisan olcsó, és soha ne utaljon előre pénzt ismeretleneknek! – írja a police.hu.

Kiemelt kép: Letartóztatás – Forrás: police.hu

<
<