Az önkormányzati képviselő megölésével fenyegetőzött egy Pest megyei férfi, amennyiben nem intézi a képviselő, hogy a szomszédos óvodába érkező szülők ne a háza előtt parkoljanak. A fenyegetőző férfit letartóztatták.

A korábban átlagos polgárként élő B. V. Cs. egy óvodával szemben lakik Cegléden. Nem bírta elviselni, hogy a szülők, autójukkal mindig az ő ingatlana előtt állnak meg reggel és délután. Problémáját éveken keresztül szinte heti rendszerességgel jelezte a városi képviselőtestület egyik tagjának, a fogadóórákon is megjelent, ahol trágár szavakkal szidalmazta a képviselőt, változás azonban nem történt, a kocsik ugyanúgy a háza előtt sorakoztak.

A férfinál betelt a pohár, és újabb e-mailt küldött a képviselőnek, most abban már nem finomkodott: több millió forint kártérítést követelt és azt ígérte: ha valaki a kapujába parkol, mindenkit elgázol.

Ezután a Ceglédi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály vezetőjének is üzent, tőle már 10 milliót követelt fájdalomdíjként, ellenkező esetben megöli a képviselőjét. Ugyanezt elküldte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság címére is.

A követelés teljesítésére és a pénz átadására nem került sor, a szépen legyártott bizonyítékok hatására április 22-én a rendőrség B.-t előállította.

A férfi ügyvédje szerint nem zsarolásról szól az ügy, hanem egy kétségbeesett ember elhibázott lépéséről – írja a Blikk.

B. jelenleg letartóztatásban van, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A Blikk úgy tudja: a férfi tettét megbánta és szeretne bocsánatot kérni. A parkolási probléma megoldását pedig abban látja, ha eladja a házát és elköltözik.

Kiemelt kép: illusztráció