Végig zokogta a helyszíni kihallgatását az angyalföldi gyilkos, akire nagyon vigyáznak a börtönben, mert a rabok is haragszanak rá amiatt, amit a fiatal nővel tett. Ügyvédje szerint a férfi nem elmebeteg, csak kisiklott az élete és elvesztette a fejét a tragédia napján.

Otthonában oltotta ki az életét

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, holtan találtak júliusban, Budapesten, a 13. kerületi lakásban egy 27 éves nőt. Hamar kiderült, valószínűleg a barátja, T. Róbert Dániel végezhetett vele, akivel egy társkeresőn keresztül ismerkedett meg. A szomszédok hallottak veszekedést, ám a legrosszabb forgatókönyvre senki nem gondolt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Búcsúlevelet hagyott

A férfi bántalmazta, majd a nyakán sebesítette meg egy éles eszközzel a 27 éves lányt, ezt követően pedig a saját életét is ki akarta oltani. Úgy tudni, a férfi még búcsúlevelet is hagyott a lakásban, az ügyvédje szerint arról írt, nem érti, miért követte el szörnyű tettét, mert nagyon szerette a lányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több napig üldözték a rendőrök

A férfit több napig üldözték a rendőrök, mire sikerült elfogniuk Óbudán. Feltehetően amiatt robbant ki veszekedés köztük, mert Petra megjegyzéseket tett Róbert férfiasságára.

Beismerte tettét

T. Róbert Dánielt aztán több napos hajtóvadászatot követően fogták el a rendőrök a Római-parton. Az emberöléssel gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Kiderült, hogy a férfi kiszaladt a házból az utcára a tette után, de amikor észrevette, hogy esik az eső, visszament egy esernyőért oda, ahol a halott nő feküdt.

Az Északi vasúti összekötő hídig menekült

A tettes Aquincumon keresztül az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni, de ezt nem tette végül meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig.

Komolyan gondolta a szakítást

A férfi később, beismerő vallomásában elmondta, hogy július 13-án, vagyis a gyilkosság napján vált világossá számára, hogy párja még aznap el fog utazni több napra a szüleivel. Ekkor tudatosult benne, hogy a lány komolyan gondolja a szakítást. Ez, valamint több sértő megjegyzés váltotta ki belőle az indulatokat.

Végzetes támadás

Az orvos szakértő elemzése szerint a lányt feltehetően az ágyon fekve érte az őrjöngő támadó első ütése, kalapáccsal találta el a fejét. Ez a sérülés nem volt végzetes. Ekkor kezdte fojtogatni az ágyban felülni próbáló vérző lányt, aki már védekezni is képtelen volt. Végül egy éles tárgyat felkapva adta le a halálos döfést T. Róbert.

Visszavitték a helyszínre

Nemrég visszavitték a tetthelyre, hogy a bizonyítási eljárás keretében egy bábun mutassa be, pontosan mit tett. Róbert zokogva engedelmeskedett a nyomozók kérésének.

Kisiklott az életet

A támadás óta kiderült, hogy kisiklott az élete. Elvesztette a munkáját és már több ismerősének is nagyon sok pénzzel tartozott, ráadásul édesapja halála után a családi kölcsönök miatt is anyagi gondjai lettek. Egy ismerőse szerint folyton panaszkodott és a negatívat látta meg mindenben a tragédia előtt. 

Nem elmebeteg

A férfi ügyvédje szerint Róbert nem elmebeteg. Védelme arra épül, hogy nem előre kitervelt, hanem hirtelen felindulásból elkövetett emberölés volt az, amit tett és enyhébbnek minősül.

Szigorúan őrzik

A férfit a legszigorúbb körülmények között kell őrizni a Venyige utcai börtönben. A TV2 Tények című műsora úgy tudja, rabtársai tudják, hogy mit tett és nagyon dühösek rá. Szó szerint kiszemelték maguknak, el akarják kapni, feltehetően azért, hogy bántsák.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: T. Róbert – Forrás: Facebook