Amint arról beszámoltunk, meghalt egy 13 éves lány, miután két orvos is megvizsgálta, de egyik sem küldte kórházba. A nagyecsedi lánynak tüdőgyulladása volt, először a háziorvosnál, majd az ügyeleten jelentkezett panaszaival. Nikolett szülei szerint az orvosok későn vették észre lányuk betegségét.

Nyugtatta a lányát

„Utolsó erejével azt mondta nekem, apu, vigyél haza” – idézte fel a történteket megrendülten Nikolett édesanyja, aki az RTL-nek adott interjújában azt is elárulta, hogy akkor már mindenhonnan dőlt kislányából a vér. Amikor már az intenzív osztályon voltak, azzal próbálta nyugtatni lányát, hogy minden rendben lesz. Nem lett, a 13 éves Nikolett reggelre meghalt.

Egyetlen gyermekük volt

A szülők még fel sem fogták, hogy elvesztették egyetlen gyermeküket. Nikolett 13 éves volt; kitűnően tanult, kézilabdázott, mindenki szerette őt Nagyecseden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Influenzát diagnosztizált

„Hétfőn reggel betelefonáltam az orvosi rendelőbe, hogy Niki nem érzi jól magát, egy kicsit náthás, lázasodik, meg egyszer hányt. A háziorvos meghallgatta a mellkasát, a hátát, megnézte a torkát és akkor mondta, hogy ez ilyen influenzajárvány” – mondtaVarga Melinda, Nikolett édesanyja.

Rosszabbul lett

Másnapra rosszabbul lett, akkor a háziorvos azt mondta, legyenek türelmesek. Niki hátfájásra panaszkodott, ekkor szülei Mátészalkára, az ügyeletre vitték. Ott is megvizsgálták, az orvos azt mondta, a láztól fáj a háta.

Gyereksürgősségire mentek

Majd a papírjára írta, hogy ha súlyosabbak lesznek a lány tünetei, akkor a gyermeksürgősségit keressék fel. Hazamentek, lányuk azonban az addigiaknál is rosszabbul lett: már felöltözni sem tudott egyedül. A mátészalkai kórház gyermeksürgősségi osztályára mentek vissza, a szülők szerint nagyon fájt a mellkasa és egyre több vért köhögött fel. 

Mentővel vitték kórházba

Innen már mentővel szállították Nikit a nyíregyházi kórházba. A röntgen után az intenzív osztályra került, a szülők szerint ekkor közölték velük, hogy kétoldali tüdőgyulladása van gyermeküknek, majd hamarosan lélegeztetőgépre helyezték.

Vér volt a tüdejében

A kórházban az orvos azt mondta a szülőknek, hogy nagyon nagy a baj. Annyi vér volt Niki tüdejében, hogy alig tudták elhelyezni benne a csövet. Ekkor leállt a lány szíve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

„Újra kellett éleszteni, hosszas újraélesztés után újraéledt, de azt mondta, hogy még van 15-20 perc, amíg kritikus. És akkor elment, de már nem volt 10 perc visszajött és mondta, hogy nem tud rajta segíteni. Hiába mondtuk neki, könyörgünk segítsen, de nem tudott” – mondta könnyeivel küszködve az édesanya.

Kiemelt kép: