Amint arról beszámoltunk, meghalt egy 13 éves lány, miután két orvos is megvizsgálta, de egyik sem küldte kórházba. A nagyecsedi lánynak tüdőgyulladása volt, először a háziorvosnál, majd az ügyeleten jelentkezett panaszaival. Nikolett szülei szerint az orvosok későn vették észre lányuk betegségét.

Nyugtatta a lányát

„Utolsó erejével azt mondta nekem, apu, vigyél haza” – idézte fel a történteket megrendülten Nikolett édesanyja, aki az RTL-nek adott interjújában azt is elárulta, hogy akkor már mindenhonnan dőlt kislányából a vér. Amikor már az intenzív osztályon voltak, azzal próbálta nyugtatni lányát, hogy minden rendben lesz. Nem lett, a 13 éves Nikolett reggelre meghalt.

Egyetlen gyermekük volt

A szülők még fel sem fogták, hogy elvesztették egyetlen gyermeküket. Nikolett 13 éves volt; kitűnően tanult, kézilabdázott, mindenki szerette őt Nagyecseden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Influenzát diagnosztizált

„Hétfőn reggel betelefonáltam az orvosi rendelőbe, hogy Niki nem érzi jól magát, egy kicsit náthás, lázasodik, meg egyszer hányt. A háziorvos meghallgatta a mellkasát, a hátát, megnézte a torkát és akkor mondta, hogy ez ilyen influenzajárvány” – mondtaVarga Melinda, Nikolett édesanyja.

Rosszabbul lett

Másnapra rosszabbul lett, akkor a háziorvos azt mondta, legyenek türelmesek. Niki hátfájásra panaszkodott, ekkor szülei Mátészalkára, az ügyeletre vitték. Ott is megvizsgálták, az orvos azt mondta, a láztól fáj a háta.

Gyereksürgősségire mentek

Majd a papírjára írta, hogy ha súlyosabbak lesznek a lány tünetei, akkor a gyermeksürgősségit keressék fel. Hazamentek, lányuk azonban az addigiaknál is rosszabbul lett: már felöltözni sem tudott egyedül. A mátészalkai kórház gyermeksürgősségi osztályára mentek vissza, a szülők szerint nagyon fájt a mellkasa és egyre több vért köhögött fel. 

Mentővel vitték kórházba

Innen már mentővel szállították Nikit a nyíregyházi kórházba. A röntgen után az intenzív osztályra került, a szülők szerint ekkor közölték velük, hogy kétoldali tüdőgyulladása van gyermeküknek, majd hamarosan lélegeztetőgépre helyezték.

Vér volt a tüdejében

A kórházban az orvos azt mondta a szülőknek, hogy nagyon nagy a baj. Annyi vér volt Niki tüdejében, hogy alig tudták elhelyezni benne a csövet. Ekkor leállt a lány szíve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

„Újra kellett éleszteni, hosszas újraélesztés után újraéledt, de azt mondta, hogy még van 15-20 perc, amíg kritikus. És akkor elment, de már nem volt 10 perc visszajött és mondta, hogy nem tud rajta segíteni. Hiába mondtuk neki, könyörgünk segítsen, de nem tudott” – mondta könnyeivel küszködve az édesanya.

Kiemelt kép: