A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói 12 nap alatt, négy ügyben, hét kereskedőt fogtak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói 12 nap alatt, négy ügyben, hét kereskedőt fogtak el.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. augusztus 7-én délelőtt egy férfi érkezett villamossal a Keleti pályaudvarhoz azzal a céllal, hogy ott egy másik férfitől új pszichoaktív anyagot vásároljon.

A rendőrök az átadás pillanatában közbeléptek és az új pszichoaktív anyaggal kereskedő 19 éves B. Bélát a helyszínen elfogták.  

Egy héttel később, 2020. augusztus 14-én a 41 éves K. Erzsébet kérte meg egyik férfi ismerősét, hogy vigye őt Hatvanba, ahol a nő átült egy másik férfi autójába. A nő az autóban 60 ezer forintot adott át a férfinek azzal a céllal, hogy tőle új pszichoaktív anyagot vásároljon. A rendőrök az átadás közben rajtaütöttek a pároson és megakadályozták, hogy a 125 gramm új pszichoaktív anyag gazdát cseréljen.

A rendőrök a nőt és az új pszichoaktív anyagot átadó Cs. Lászlót a helyszínen elfogták és később a férfi bérelt szigetszentmiklósi szobájában a nyomozók kutatást tartottak, ahol több mint 50 gramm új pszichoaktív anyag került elő, illetve annak porciózásához használatos mérleget és simítózáras tasakokat is lefoglaltak.  

A harmadik elfogásra Budapesten 2020. augusztus 17-én, a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai villamosmegállóban került sor, ahová két férfi érkezett azért, hogy ott új pszichoaktív anyagot vásároljanak.  

G. Mihály 41 éves mátészalkai lakos – a rendőrök szeme láttára – mindkét férfinek átadott egy-egy adag új pszichoaktív anyagot. Az átadást követően a rendőrök a mátészalkai férfit, valamint társát, az 56 éves R. Imrénét a helyszínen elfogták.

R. Imréné táskájából a helyszínen közel 50 gramm új pszichoaktív anyag került elő.

A negyedik rajtaütésre 2020. augusztus 18-án került sor a VII. kerületben, ahol további két kereskedőt – S. Lászlót, valamint „beszállítóját” M. Kálmánt fogták el a rendőrök. Ezúttal is mindkét kereskedőnél találtak pénzt és több adag, eladásra összekészített új pszichoaktív anyagot is.

A négy ügyben elfogott hét kereskedő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást – írja a Police.

Kiemelt kép: Illusztráció