A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik a város területén, több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.

Feljelentés történt

Szekszárd Megyei Jogú Város Jegyzőjnek feljelentése alapján indult nyomozás 2021. februárjában, mivel ismeretlenek a Keselyűsi útról nyíló földút mellett, a Tejipari Vállalathoz közeli részen több köbméternyi vegyes kommunális hulladékot, valamint autó alkatrészeket helyeztek el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hatalmas szemétkupac:

Hulladék mindenütt

A Szekszárdi Hulladékkommandó Civil Szervezet ügyvezetője is feljelentést tett 2021. áprilisában, mivel a Szekszárd, Tartsay Vilmos utcában a Murga patak gátjánál ismeretlen tettes öt kupacban különböző hulladékokat helyezett el.

Engedély nélkül

2021. májusában feljelentést tett Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, mivel a Búzavirág utcában egy ingatlan udvarán ismeretlen tettes hulladékgazdálkodási engedély nélkül járműveket bont.

Döbbenetes látvány:

Rájuk terelődött a gyanú

Az ügyekben kollégáink széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemények szerint a gyanú egy 32 éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött, írta közleményében a rendőrség.

Részben beismerték

A négy férfi idő közben más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbe került. A gyanúsítotti kihallgatások során mindannyian részben beismerő vallomást tettek, a Szekszárdon elkövetett cselekményeik okán, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt is felelniük kell.

Autókat is bontottak:

Vádemelési javaslat

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu