Lekoppintotta és feltupírozta a nemzetközi szinten ismert Tinder-csaló módszerét az a magyar férfi, aki üzletembernek, borásznak majd titkosügynöknek adta ki magát ezen a könnyed ismerkedő felületen az interneten és mintegy 10 millió forintot csalt ki a felszedett hölgyektől.

Üzletemberként mutatta be magát

A nyomozás adatai szerint H. Szabolcs egy internetes társkereső oldalon keresztül ismerkedett meg a két nővel 2019-ben. A férfi álnéven, S. Szabolcsként mutatkozott be áldozatainak, valamint ugyanazt a mesét adta elő számukra: magát, mint több nyelven beszélő, sikeres vállalkozót és üzletembert mutatta be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Borászatom is van”

Azt is hozzátette, hogy reklám- és rendezvényszervező cége, több hazai és külföldi ingatlanja van és a családjáé egy borászat is. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Politikai kapcsolatok

Ezt fokozta a befolyásos politikai kapcsolatairól és a Sopronban köztiszteletnek örvendő családjáról szóló fikcióival is.

Együttérzést ébresztett bennük

Pár hónappal később a férfi saját apja valótlan halálhírével, valamint anyja romló egészségügyi állapotáról mesélve próbált együttérzést ébreszteni barátnőiben, majd előadta nekik, hogy apja után többszáz milliós örökség vár rá, amelyet azonban illeték megfizetése után kaphat csak meg.

Milliókat kapott kölcsön

H. Szabolcs számára mindkét nő milliókat kölcsönzött, majd újabb hazugságként arról számolt be, hogy az anyja is meghalt. 

Lebukott

Végül ez okozta a lebukását is, ugyanis egyik barátnője találkozott a halottnak hitt nővel, majd rájött, hogy a férfi nem csak ezzel kapcsolatban szedte rá, de egy másik nővel is kapcsolatot tart fenn.

Azt mondta, hogy titkos ügynök

A két nő szembesült vele, hogy tudtukon kívül mindketten H. Szabolcs barátnői, aki ugyanazzal a mesével csalhatott ki tőlük milliókat. Amikor az egyik sértett kérdőre vonta H. Szabolcsot a történtekkel kapcsolatban, a férfi azt mondta, hogy ő titkos ügynök, és a nő miatt vége a karrierjének.

Mindent tagad

A 15. kerületi nyomozók H. Szabolcsot kétrendbeli csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ám a férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, érdemi vallomást pedig nem tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció