Durva jelenetek játszódtak le a napokban egy Győr-Moson-Sopron megyei településen. Egy mentálisan zavart férfi baltával a kezében fenyegette a rendőröket, akik végül ártalmatlanították az agresszív, büntetett előéletű elkövetőt.  

Veszélyben érezte magát

Egy Győr-Moson-Sopron megyei nő november 25-én este bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiszámíthatatlan állapotban

A helyszínre érkező rendőrök a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, illetve, hogy édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baltát tartott a kezében

Az egyenruhások a ház kapujánál vették észre a férfit, aki egy baltát tartott a kezében.

Lóbálta a feje fölött

A rendőrök felszólították, hogy dobja el a baltát, de ő inkább azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd azt üvöltötte, hogy menjenek el.

„Takarodjatok innen”

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki ehelyett elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

Figyelmeztető lövés

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Megjött az erősítés

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Ártalmatlanították a férfit

A férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, így végül elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát – írta a 444.hu.

Letartóztatták

A többszörösen büntetett gyanúsítottat letartóztatták. Legutóbbi tettét visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el. Mivel fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelték a fogva tartását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció