Éheztette, és rettenetesen elhanyagolta a magatehetetlen édesanyját egy negyvenes testvérpár Veszprémben. Az asszonyt, a padlóra csúszva, eszméletlen állapotban találték meg a büdös és fűtetlen lakásban. A 68 éves nőt kihűléses, és sokkos állapotban vitték kórházba a mentők, de már nem tudták megmenteni az életét. A Veszprém Vármegyei Főügyészség. emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a fivéreket.

5 éve nem fűtötték be a lakást

A vádirat szerint a 40 és 41 éves veszprémi testvérek egyszobás házukban éltek 68 éves édesanyjukkal, aki az elmúlt években szellemileg és fizikailag is leromlott, és egyre kevésbé volt képes ellátni magát. A testvérek a házat és annak környezetét is elhanyagolták, a lakásban mintegy öt éve nem fűtöttek, nem takarítottak, a mennyezetről és a falakról csöpögött a víz, a falakat penész borította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Mentővel vitték kórházba

A két férfi a nő ágyát sem tartotta rendben, melynek következtében a lakásban nagy volt a bűz. Az asszony 2022 decemberében olyannyira legyengült, hogy mentővel kórházba vitték, ahol megbetegedései mellett kihűlést állapítottak meg nála.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudta ellátni magát

Az orvos azt javasolta, hogy az asszonyt helyezzék el a krónikus belgyógyászati osztályon, azonban a fiatalabb testvér ezt elutasította, így a nőt pár nap múlva hazaengedték. Az asszony otthon nem tudta ellátni magát, ám fiai továbbra is közömbösek voltak kiszolgáltatott helyzetével szemben.

A testvére talált rá

Tavaly január közepén az asszonyt meglátogatta a testvére, aki az idősebb fivért rábeszélte, hogy hívjon mentőt az édesanyjához. A kiérkező mentősök az asszonyt a fűtetlen lakásban egy beszakadt ágyon, félig a padlóra csúszva, eszméletlen állapotban találták, és kihűléses, sokkos állapotban szállították kórháza, ahol a szakszerű ellátás ellenére másnap reggel elhunyt.

Börtönt kértek rájuk

Az egyik fivér a szegénységükkel magyarázta tettét. Az ügyészség börtönbüntetést kért a fivérekre azzal, hogy feltételesen se bocsássák őket szabadlábra. Az egyik férfira kilenc év börtönt és kilenc év közügyektől eltiltást kértek. A testvére esetében azonban nem tett mértékes indítványt az ügyészség, mert enyhe fokban korlátozva volt abban, hogy felismerje a cselekedete társadalomra való veszélyességét, illetve ennek megfelelően cselekedjen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.