A Magyar Állami Operaház egyik balett-táncosa pénteken ugrott le a Margit hídról. Most kiderült, hogy mentális okokra hivatkozva fel akart mondani néhány nappal a tragédia előtt.

Leugrott az egyik hídról

Ahogy írtunk róla, leugrott az Operaház művésze egy budapesti hídról péntek éjjel. Az Index információi szerint a Magyar Állami Operaház egyik balettáncosa vetette a folyóba magát. Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyszínre riasztott mentőegység egy férfit súlyos-életveszélyes állapotban vittek kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Tartsák tiszteletben a magánéletét”

A Magyar Állami Operaház kommunikációs osztálya az Index megkeresésére csupán annyit közölt: a Magyar Állami Operaház kéri a sajtó minden képviselőjét, hogy tartsák tiszteletben kollégáik magánéletét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem egyedül volt

Az Index információi szerint három barátja is vele volt, mikor a híd közepén, a Margit-sziget bejáratánál a férfi minden előjel nélkül fent termett a korláton, majd a mélybe vetette magát.

Fel akart mondani

Az is kiderült, hogy szerdán a balett-táncos mentális okokra hivatkozva fel akart mondani. Valószínűleg szakítottak a párjával, mivel az visszautazott Oroszországba. Többen marasztalták, viszont semmilyen támogatást nem kapott.

Nem hagyták abba a próbákat

Vasárnap reggel tájékoztatta a történtekről a balettigazgató az Operaház társulatát. Mindenkit megviselt az eset, a művészek borzalmas lelkiállapotban vannak, mégsem engedték haza őket a próbákról. Ilyen állapotban nagyon veszélyes táncolni, próbálni, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis – úgy tudjuk – egyikük, aki épp egy címszerepre készült, le is sérült.

Nem indítottak vizsgálatot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Indexszel közölte, az eset a Margit hídon történt, rendőri intézkedés nem volt, és vizsgálatot sem indítottak az ügyben.

Sokkoló hír

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy sokkolta a hazai celebvilágot egy 56 éves, milliárdos galériatulajdonos halála. G. Zoltán holttestét néhány napja találták meg a Dunában. A feltevések szerint a férfi öngyilkos lett, barátai és ismerősei azonban nem tudják elhinni, ami történt. Elképzelhető, hogy a tehetős vállalkozónak üzleti problémái lehettek, azt viszont nehezen hiszik, hogy önszántából a folyóba vetette volna magát. 

Nem értik, mi történt

Az 56 éves férfi tragédiája előtt értetlenül állnak az ismerősök. G. Zoltán képei között többek között pózolt Rácz Jenő sztárséffel, Curtisszel, de néhány éve még Tóth Andi énekesnőt is elvitte egy körre a luxusautójával, amelyről egy videót is készítettek.

Luxus élet

Követői láthatták: luxus élete volt. Luxuskocsik, hajók, VIP-bulik, egzotikus nyaralások, golfklubok, gyönyörű nők és befolyásos barátok. A férfi korábban a Balatonnál az édesanyjával élt együtt, később felköltözött Budapestre. Lakásának értéke a Blikk becslése szerint 110 millió forint körül lehet, az ország egyik legdrágább utcájában, a Bazilika közvetlen közelében található.

Magába fordult

Lapinformációk szerint a fővárosi éjszakai élet népszerű alakja élete utolsó időszakában komorabbá, magába fordulóbbá vált. „Most minden nagyon ellenem esküdött” – fogalmazott halála előtt három nappal egy barátjának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció