Zsarolta, verte, munkára kényszerítette és ki is rabolta a vele egy háztartásban élőt sértett az ügy gyanúsítottja Csongrád-Csanád megyében.

Az alföld egyik falujában egy férfi idén tavasszal a vele közös háztartásban élő sértettet bántalmazta, fenyegette és megakadályozta, hogy az ingatlant elhagyja – olvasható Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség portálján.

A gyanúsított emellett a sértett megtakarítását (több mint félmillió forintot) is elvette, valamint munkára kényszerítette és éheztette az áldozatot.

Mindemellett napszámos munkákra kényszerítette a helyi mezőgazdasági üzemekben és földeken, az ezért járó fizetést pedig maga tartotta meg. A sértett megerőltető fizikai munka után nem, hogy pénzt nem kapott, de enni is alig, vallomása alapján mindössze üres kenyér volt a “jutalma”.

A sértett sehogy nem tudod elmenekülni rabszolgatartójától, mert a modern kori “hűbérúr” az áldozat használatában lévő autójának indítókulcsát is megszerezte tőle, majd a gépjárművet ő használta.

A főügyészég a személyi szabadság megsértése, folytatólagosan elkövetett zsarolás, kényszermunka, jármű önkényes elvétele miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását egy hónapra. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatásba helyezte a férfit, de a végzés nem végleges, a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.