Megrugdosta, pofozta, majd megfojtotta élettársát Zalaegerszegen egy hajléktalan. A férfi a bíróságon tagadta a gyilkosságot, azt viszont elismerte, hogy bántalmazta az asszonyt.

Az 51 éves hajléktalan férfi tavaly júniusban megfojtotta az élettársát a zalaegerszegi Parkerdőben.

Az 50 éves férfi és 29 éves nő a hajláktalanszállón ismerkedett meg. Az italozó életmódot folytató pár az ominózus napon egy ismerősével ivott, majd elindultak a Parkerdő felé. A nő már nehezen közlekedett, ez pedig igencsak dühítette a férfit. Bántalmazni kezdte a nőt, aki leült, majd lefeküdt a fűbe, ahol a férfi tovább ütlegelte.

Ezután leültek a játszótér egyik padjára és tovább italoztak, majd sötétedés után elindultak az alvóhelyük felé. A nő botladozva ment, ezért a férfi ismét ütni-verni kezdte. Ezt követően elvonszolta egy ivókútig, ahol vizet engedett a fejére, amitől valamelyest magához tért. Miután tovább indultak a férfi ismét rúgta, ütötte a nőt.

Ekkor az ismerősük odalépett a földön fekvő nőhöz, s attól tartva, hogy életét veszthette, elment segítségért. Ezután a férfi tovább verte az élettársát, majd addig szorította a nyakát, amíg megfulladt.

Ismerősük rövid idő után segítség nélkül tért vissza. Ekkor a nő már a hátán feküdt, a férfi pedig egy közeli padon ült, s arra kérte a másik férfit, hogy hagyják az élettársát ott aludni, ők pedig menjenek az alvóhelyükre. A megölt asszony holttestét végül a járókelők fedezték fel – írja a 24.hu.

<

A gyilkossággal gyanúsított férfi újabb történettel állt elő az első tárgyalási napon. Elmondása szerint nem hárman, hanem hatan italoztak a Parkerdőben, amikor észrevette, hogy rosszul van a párja. Azt állította, hogy ő ment el segítséget kérni a közeli benzinkútra, de ezután elhagyta a helyszínt. A nővel és a férfival együtt italozó férfit a bíróság tanúként hallgatta jobban mondva csak hallgatta volna meg. Ő ugyanis az ittas állapota miatt semmire nem emlékezett abból, ami történt.

<

A férfi többszörös visszaeső, 2017-ben feltételesen szabadult emberölés bűntette miatt kiszabott fegyházbüntetéséből.

<

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

<