A fiatalember hajnalban várta a buszt Berhidán. Odalépett hozzá egy 29 éves férfi és késsel megfenyegette: ha nem adja neki a mobilját, megöli. A fiatalember megijedt és átadta a telefont, majd később feljelentést tett a rendőrségen.

A sértett július 9-én hajnalban értesítette a rendőrséget arról, hogy 2 és 3 óra között két férfi Berhidán elvette tőle a telefonját, majd amikor azt vissza akarta kérni, kést rántottak, azzal megfenyegették, és a telefont nem adták vissza.

Az egyik berhidai buszmegállóban tartózkodott barátjával, amikor a 29 éves várpalotai illetékességű elkövető odament hozzá, felszólította telefonjának átadására, majd a nála lévő késsel megfélemlítette.

A városban hozzájuk csatlakozott a 20 éves, szintén várpalotai illetékességű férfi, aki 29 éves társának segített a telefon megszerzésében.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket Várpalotán, a városközpontban fogtak el.

A két férfit a járőrök előállították, őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A 29 éves elkövetőnél megtalálták a mobiltelefont, valamint azt a kést, melyről a sértett a rendőröknek a bejelentéskor említést tett.

A 20 és 29 éves férfiak ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: illusztráció – forrás: police.hu