Megható levelet írt orvosának az a 12 éves kisfiú, aki egy speciális, hétórás gerincműtéten esett át a fővárosban. Barnabás koraszülöttként látta meg a napvilágot, aminek komoly következményei lettek a későbbiekben. Testvére most gyűjtést szervezett neki, így az iskolájában egy vadonatúj hinta várja.

Koraszülött ikerpár

Barnabás, egy tiszaalpári kisfiú ikertestvérével együtt koraszülöttként látott napvilágot lassan 13 éve. Testvére, Zsombor agyvérzéssel született, viszont maradandó károsodást ez nem okozott nála, egészséges gyerekként éli mindennapjait. Barnabást azonban igencsak megviselte a koraszülöttség, melynek komoly következményei lettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hétórás beavatkozás Budapesten

 A fiú eddig négy operáción esett át: két koponyaműtétje és egy lágyéksérvi műtétje volt, tavasszal pedif egy speciális gerincműtéten is átesett. A hétórás beavatkozást Budapesten, egy gerincklinikán végezték el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rögzíteni kell a csigolyákat

 A csaknem 13 éves fiú „A” típusú gerincbetegségben szenved. Ez azt jelenti, hogy a gerinccsigolyák fordított S alakban fejlődtek ki, amiket egyesével oda kellett rögzíteni egy vas sínhez. A gerincbetegség miatt más testrészei is eldeformálódtak. 

Sikeres beavatkozás

A budapesti beavatkozás szerencsére sikeres volt, amit Barnabás egy megható, szívhez szóló levélben köszönt meg az orvoscsapatnak. 

„Köszönöm, hogy segítettél”

„Köszönöm, hogy segítettél a csodás kezeiddel és csapatoddal 7 órán át tartó műtéttel, hogy olyan gyermek lehessek, mint egy egészséges kisfiú” – írta a srác. 

A testvér ötlete

Szeptember 1-én elkezdődött az iskola, ahová Barnabás is visszatért. A fiút nagy meglepetés fogadta: testvérének, Zsombornak az az ötlete támadt, hogy szerezzenek be egy hintát Barnabás részére, mire visszamegy az iskolába.

Csak szabvány-hinta volt elfogadható

Ez nem volt könnyű, ugyanis egy iskola udvarára csak olyan hintát lehet elhelyezni, ami megfelel az Európai Unió kikötéseinek – írja a Bors. 

Összegyűjtötték a pénzt

Mindez csaknem 1,2 millió forintba került volna, de gyűjtést szerveztek és végül összejött a pénz. A gerincbeteg fiú hintáját a Bokrosi Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén avatták fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI