Nevelőotthonban követett el bűncselekményeket három fiatalkorú fiú az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük. Azt írták: a 16 éves elsőrendű vádlott 2018 nyarán kirabolt egy zöldséges üzletet, ruhákat lopott intézetis társaitól és a nevelőit is többször megtámadta.

Az elsőrendű vádlott a nevelőotthonban rendszeresen leckéztette és ok nélkül, szórakozásból bántalmazta a nála kisebb és gyengébb társait. Volt, akit többször ököllel vert, mást maró folyadékkal öntött arcon, egy sértettet a háta és a lába masszírozására kényszerített, előfordult, hogy erőszakkal vagy közvetlen fenyegetéssel szerzett ruhát, cipőt, telefont.

A fiú a nevelőit is többször megtámadta. Az egyik gyermekfelügyelőt megfenyegette: megkéseli, mert a férfi megakadályozta, hogy verekedjen, egy nevelőnőt mellbe lökött, rángatott, szidalmazott, miután rászólt, hogy hagyja el a szobát.

Az ügyészség szerint a vádlott bűntársainak egyike önbíráskodást, könnyű testi sértést, a másik lopást és – szintén gyermekfelügyelő elleni támadás miatt – közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követett el – írja az MTI.

Az ügyészség a rablással és más bűncselekményekkel vádolt, ügye elbírálását letartóztatásban váró elsőrendű vádlottal szemben 4 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, a két másik fiúval szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott, ha az előkészítő ülésen beismerik a cselekmények elkövetését.

Kiemelt kép: illusztráció

<
<