Németországban fogtak el egy 35 éves körözött bűnözőt, aki kizárólag időskorú vagy fogyatékossággal élő emberektől rabolt. A többrendbeli rablásai miatt a férfi már jó ideje kereste a Budai Központi Kerületi Bíróság és a Nyíregyházi Törvényszék.

Kirabolta áldozatait

A 35 éves H. István a rablásait csakis olyan emberek ellen követte el, akik vagy időskorú vagy fogyatékossággal élő emberek voltak. Elfogása után a férfi feltételesen szabadlábra került, de ez idő alatt újabb rablásokat követett el, 2020 végén pedig eltűnt a hatóságok elől, a felkutatására tett elsődleges rendőri intézkedések nem vezettek eredményre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyíregyházi bíróság kereste a férfit

Keresni kezdték

A rablások súlyossága miatt a rendőrség kiemelt figyelemmel kezelte a szökésben lévő férfi ügyét, ezért felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztálya kezdte meg. A vizsgálatok során sikerült megállapítaniuk, hogy a rabló Németországban rejtőzködik a magyar hatóságok elől.

Stuttgart közelében lehetett

A rendőrök felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, és velük együttműködve sikerült kideríteniük, hogy a keresett férfi egy Stuttgart melletti kis településen tartózkodik. A szökevényt összehangolt akció során a német hatóság szerda este elfogta. Kiadatásáról később döntenek.

Egy trafikrabló feladta magát

A rendőrség szerint egy másik bűnesetnél a rabló, miután megtudta, hogy körözik a rendőrök,  április 14-én feladta magát. Az 57 éves Cs. János egy 12. kerületi dohányboltot rabolt ki.

Éles eszközzel rabolt

A budapesti rendőrök rablás miatt indítottak nyomozást az ismeretlen tettes ellen, aki még január 14-én, 17 óra 38 perckor ment be egy 12. kerületi dohányboltba, ahol késsel a kezében megfenyegette az eladót, hogy adja át neki a pénzt.

Felvétel készült róla

A rablást követően a nyomozók szemlét tartottak az üzletben, ahol lefoglalták a bolt, és a környéken lévő kamerák felvételeit. Ezek alapján sikerült beazonosítaniuk az 57 éves Cs. Jánost, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Feladta magát

Miután a férfi megtudta, hogy körözik a hatóságok, április 14-én feladta magát. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt hallgatta ki a férfit, akit aztán őrizetbe vettek az egyenruhások, majd kezdeményezték a letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a trafikrablás

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke