A Tisza magyarországi partjára akart átúszni egy Szlovákiában élő fiatal férfi, vélhetően elfáradt, ezután merült el a vízben. Holttestét búvárok találták meg.

Át akarta úszni a Tiszát

A húszéves fiatalember vasárnap ment ki a barátaival a szlovákiai Kistárkánynál a Tisza partjára, ugyanis itt akart átúszni a magyarországi partszakaszra. A barátai már ekkor sejtették, hogy baj lesz ebből, ezért nemcsak a csobbanás pillanatában próbálták lebeszélni, hanem úszás közben is könyörögtek neki, hogy hagyja abba, és ússzon vissza a partra hozzájuk, a biztonságos szárazföldre. 

Tragédia lett belőle

A fiatal férfi azonban nem hallgatott rájuk, kitartóan úszott tovább, mert eltökélte, hogy átjut a magyar partra. Viszont sajnálatos módon a barátainak lett igaza, és bekövetkezett a tragédia.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmerült a vízben

A barátok elmondása szerint a folyó közepe felé vélhetően elfáradt, és egyik pillanatról a másikra elmerült a habokban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokan keresték a férfit

A tűzoltókon és a hivatalos keresőcsapatokon kívül a rokonok és barátok is keresték a fiatalt, nem csak a vízben, hanem a szárazföldön is, azonban hiába, egészen keddig nem bukkantak a nyomára.

Búvárok találtak rá

Eltűnésének napján már a szlovák rendőrség speciális búvárcsapatai is csatlakoztak az egyre nagyobbra duzzadt keresőcsoporthoz, és ők végül dél körül megtalálták a holttestet. 

Boncolást rendeltek el

Az orvosszakértő a helyszínen megvizsgálta a férfit, azonban – bár nem talált külsérelmi vagy bántalmazásra utaló nyomokat -, boncolást rendelt el az ügyben, amelyet közigazgatási keretek között vizsgálnak. 

Gyászolnak a barátok

Az ismerősök és a barátok összeomlottak a fiatal halála után, a közösségi oldalakon szívszaggató búcsúüzenetekkel emlékeztek meg róla: „Isten veled, drága barátom, még mindig nem hiszem el. Nyugodj békében”.

Nem hallgatott senkire

Az áldozat ismerőse arról is ír, hogy nem érti, miért nem hallgatott senkire az ismerőse, miért is kellett beleugrania a gyors sodrású folyóba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Más a nyíltvízi úszás

„Sajnos sokan elfelejtik, hogy a víz sodrása milyen erős, mert nincsenek hozzászokva a nyílt vízhez. Azt hiszik, hogy ugyan olyan, mint egy medencében róni a hosszakat. Sajnos közel sem, az ilyesmikből lesznek az ehhez hasonló tragédiák. Nagyon sajnálom annak a fiúnak a családját és a barátait, akiknek végig kellett nézniük, ahogyan elmerül” – mondta a Borsnak egy környékbeli férfi. 

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: illusztráció