A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese szerint indokolatlan volt a miskolci személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak, amit egy ózdi pár ellen alkalmazott szombaton a Tiszai pályaudvar előtt.

Túlzott

Indokolatlan volt a személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak a miskolci pályaudvaron leütött pár esetében, mondta a Telexnek Gyöngy Ernő, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt látta a videón

Hozzáfűzte, hogy véleményét az interneten terjedő videó alapján, az előzmények, és a vagyonőrt alkalmazó vagyonvédelmi társaság vizsgálata, valamint a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv, a vagyonőrök meghallgatása nélkül alakította ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kezdetben jó volt

Gyöngy Ernő szerint a videón az látható, hogy a férfi ugyan támadólag lépett fel a vagyonőrrel szemben, de láthatóan alig állt a lábán, és a nőről is ugyanez mondható el. Mint hozzátette: kezdetben az őr jól intézkedett, kitért a láthatóan tudatmódosító szer hatása alatt lévő férfi támadásai elől.

Itt követett el hibát

Megkockáztatja azt a kijelentést is, hogy a férfi védekezésre és komoly támadásra nem volt alkalmas állapotban, így komoly veszélyt nem jelentett az őrre. „A nő ököllel való megütése egy ekkora erőfölényben lévő személy és vagyonőr részéről megengedhetetlen, jogszerűtlen” – szögezte le Gyöngy Ernő.

Eljárás indult

Az ügyben a Telex kereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan a következő választ adták: „A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves ózdi nő és egy 30 éves ózdi férfi ellen a miskolci Tiszai pályaudvaron történtekkel kapcsolatban”.

Durva verekedés

Egy először TikTokon megjelent, majd a Facebookon is közzétett videó szerint két embert is kiütött egy egyenruhás férfi Miskolcon, a Tiszai pályaudvar előtti téren. A félperces videón az látható, hogy egy félmeztelen férfi veszekszik az egyenruhás férfival, miközben egy nő próbálja csillapítani, távol tartani őket egymástól.

A nőt is földre küldte

A dulakodás azzal végződik, hogy a félmeztelen férfit az egyenruhás egy jobbegyenessel kiüti, majd a nőt egy balhoroggal a földre küldi. A ruházatából ítélve – fekete egyenruha, láthatósági mellény, fekete baseballsapka – az egyenruhás vasúti biztonsági őr lehetett. A TikTok-oldalon, ahol először megjelent, már nincs fent a felvétel.

Szombaton történt

A MÁV sajtóosztálya az esettel kapcsolatban az rtl.hu-val közölte: a felvételen látható incidens október 7-én történt a Tiszai pályaudvar előtti téren. A MÁV, amint értesült a történtekről, felszólította a szolgáltató céget az esemény azonnali kivizsgálására.

Vizsgálódik a rendőrség is

A videón látható vagyonőr, nem a MÁV-Volán csoport munkavállalója, hanem a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója – hangsúlyozták válaszukban. A szolgáltató cég munkavállalóját szolgálati ideje alatt érte a támadás, az incidenst pedig rendőri intézkedés követte. Az ügyben rendőrségi eljárás van indult – írja az RTL.hu, ahol a videó is látható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból