Egy 4 évvel ezelőtti szeptemberi estén az akkor 17 éves Szép Szilveszter apja a fiú szeme láttára ölte meg édesanyját. A férfi a fiát is megszúrta, aki túlélte a támadást, az édesanya azonban a helyszínen meghalt. A fiúnak sikerült elszöknie és segítséget kérnie. Megmenekülésével nemcsak magát, hanem a húgát, Napsugárt is megmentette.

Megpróbáltak menekülni

A most 21 éves Szép Szilveszternek hosszú ideig tartott, amíg sikerült talpra állnia. – „Apám ellen akkor már távoltartási végzés volt érvényben, és édesanyám úgy döntött, külföldön kezdünk új életet, amit apám elől igyekeztünk eltitkolni” – nyilatkozta a Borsnak.

Figyelmeztetést is kaptak

Szép Szilveszter édesapját, Istvánt sokan ismerték a környéken. Azt is tudták, hogy bántalmazta a feleségét, Andreát és a gyerekeiket is. A támadás estéjén a család figyelmeztetést is kapott, hogy valami baj fog történni.

Kiabálással kezdődött


Tudtuk, hogy apám rájött a tervünkre – mesélte Szép Szilveszter a Borsnak. A támadással kapcsolatban elmondta, ő éppen fent tanult a húgával, amikor hallotta, hogy a szülei lent kiabálnak egymással.

Megmentette a testvérét

A fiú ekkor húgát elrejtette a második emeleten lévő két ajtó közé. Később kiderült, a lány életét ennek köszönhetően sikerült megmenteni, hiszen később az apa őt is kereste.

Alapos terv

A férfi mindent kitervelt a támadással kapcsolatban. Az ajtókat bezárta, és a kulcsokat is eldugta. A fiát pedig a haldokló anyja mellé rángatta a konyhába.

Mindkettőjüket megszúrta

„Anya még élt, de sokkos állapotban volt. Odarohantam, hogy segítsek neki, de apám engem is bordán szúrt” – idézte fel Szép Szilveszter az esetet a Borsnak. A fiú elmondta, azt gondolta, hogy meg fog halni.

Sikeres menekülés

Az apja azonban elfelejtette a hátsó ajtóból kivenni a kulcsot, és kirohanhatott az utcára. Eközben az apja késsel szaladt utána. A fiú azonban egészen a nagybátyjáig futott, ahol végül kihívták a rendőröket.

Végül öngyilkos lett

Szép Szilveszter édesapja elmenekült a helyszínről. Több órán tartó rejtőzködés után végzett magával, a testét az egyik kertben találták meg.

Nehezen dolgozta fel

A fiú az eset után rendőrségi pszichológushoz járt. A történtek után még egy éven keresztül pánikroham jött rá minden szirénahangtól.

Helyrejöttek a dolgai

Most azonban boldog, jelenleg párkapcsolatban él. Szakácsként dolgozik, de nemsoká katonának áll, hogy ezzel teljesítse gyerekkori álmát.

Kiemelt kép: illusztráció – korábbi gyilkosság felvétele – Forrás: police.hu