Nehéz napok várnak a jogerősen 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélt trombitaművészre, Galambos Lajosra, ugyanis megérkezett a behívó, amin a február 15-ei dátum szerepel.

Lélekben felkészült

Galambos Lajos lélekben már felkészült arra a nagyjából egy évre, amit a tavaly december 7-én meghozott jogerős ítélet szerint a rácsok mögött kell töltenie közműlopásért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kecskeméten várják  

Igaz, a bíróság 3 év hat hónapot szabott ki a zenészre, de ha Lajcsi minden kedvezményt megkap és levonjuk a letartóztatásban töltött 125 napját is, alig valamivel több marad, mint 11 hónap. Ennek letöltését Lajcsinak jövő hét szerdán kell megkezdenie, méghozzá a hírek szerint Kecskeméten.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Halasztási kérelmet adott be

„Február 15-én kell jelentkeznie Kecskeméten. Én úgy tudom, hogy betegsége miatt halasztási kérelmet adnak be, de az idő szűke okán egyáltalán nem biztos, hogy a kérelem át tud futni a rendszeren ebben a pár napban”  – mondta Galmbos Lajos közeli ismerőse a Borsnak.

Fulladásos rohamok gyötrik

„Ugyanakkor az tény, hogy Lajcsit súlyos fulladásos rohamok kínozzák, amit figyelembe kell vennie a büntetés-végrehajtási bírónak” – tette hozzá.

„Mindenre fel vagyok készülve”

„Mindenre fel vagyok készülve! Nyilván arra is, hogy börtönbe kell vonulnom pár hónap múlva. Nem vagyok félős típus, így nem tartok attól, ami rám vár. Értem nem kell jönni, megyek magamtól! Aztán ahogyan az előzetesből, onnan is kijövök majd… – nyilatkozta nemrég Lajcsi. 

2015 óta vádolják

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy néhány hete másodfokon is elítélték Galambos Lajost az áramlopási ügyében. A zenészt 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. Élhetett volna az utolsó szó jogával, de erről a távolmaradásával lemondott, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken. 

 Az élet benyújtotta a számlát

„Az élet nekem már benyújtotta a számlát, mert az elmúlt hét évben számtalanszor lebegtették a bűnösségemet, amivel azóta is mindennap együtt kell élnem. Ezt a bélyeget már soha nem fogom tudni lemosni magamról, de akárhogy is alakuljon, én nyugodt lelkiismerettel hajtom álomra a fejemet. Ha megkapom a behívót, felállok, és emelt fővel bevonulok. Készen állok a megpróbáltatásokra, de senkinek nem adom meg azt az örömöt, hogy összetörten lásson, mert engem ennél sokkal keményebb fából faragtak!” ‒ mondta a Story magazinnak.

Volt feleségét felmentették

Galambos Lajos azóta már elvált feleségétől, Boglárkától. Őt felmentették, pedig 2015-ben a gyermekei előtt bilincselték meg és vitték el otthonából, majd közel két teljes héten át fogva tartották. Boglárka él a kártérítés lehetőségével, miután ártatlannak találták másodfokon is.

Tízmilliós pert indít az asszony

Az Igazságügyi Minisztériumtól kártérítést követelhet Lagzi Lajcsi gyermekeinek édesanyja. Mivel ártatlanul került előzetes letartóztatásba, és be is feketítették a nevét, joggal folyamodhat jóvátételért. Várhatóan tízmilliós nagyságrendű összeg ütheti az asszony markát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: RTL.