Megrogyott a börtönben az angyalföldi gyilkos. T. Róbert július 13-án egy éles eszközzel, brutális módon végzett a barátnőjével, M. Petrával. Tettére azóta sem tudott magyarázatot adni. A férfi szigorú őrizetben van, immár egy másik büntetés-végrehajtási intézetben, és a nyomozás során egy megdöbbentő új fejlemény is a felszínre került, ami befolyásolhatja az ítéletet is.  

Otthonában oltotta ki az életét

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, holtan találtak egy budapesti, 13. kerületi lakásban egy 27 éves nőt. Hamar kiderült, valószínűleg a barátja, T. Róbert Dániel végezhetett vele, akivel egy társkeresőn keresztül ismerkedett meg. A szomszédok hallottak veszekedést, ám a legrosszabb forgatókönyvre senki nem gondolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búcsúlevelet hagyott

A férfi bántalmazta, majd a nyakán sebesítette meg egy éles eszközzel a 27 éves lányt, ezt követően pedig a saját életét is ki akarta oltani. Úgy tudni, a férfi még búcsúlevelet is hagyott a lakásban, az ügyvédje szerint arról írt, nem érti, miért követte el szörnyű tettét, mert nagyon szerette a lányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerte

T. Róbert Dánielt aztán több napos hajtóvadászatot követően fogták el a rendőrök a Római-parton. Az emberöléssel gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Kiderült, hogy a férfi kiszaladt a házból az utcára a tette után, de amikor észrevette, hogy esik az eső, visszament egy esernyőért oda, ahol a halott nő feküdt.

Az Északi vasúti összekötő hídig menekült

A gyilkos Aquincumon keresztül az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni, de ezt nem tette végül meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig.

A bocsánatkérés lehetősége

„Védencemmel már a nyomozás elején megvitattuk a bocsánatkérés lehetőségét. Ezt rajtam keresztül már akkor megtehette volna. Ám erre azért nem került sor, mert úgy ítéltük meg, ez kevés. Egy ilyen kijelentés ebben a helyzetben egyszerűen súlytalan lenne” – nyilatkozta a férfi védője, dr. Somos Zoltán.

Szigorú őrizetben

T. Róbertet nemrég átszállították a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe. Ott is kiemelt veszélyességi fokozatba sorolták, így lényegesen szigorúbban őrzik, mint rabtársait. Erre azért volt szükség, mert tettét a rabok többsége, akárcsak a társadalom, mélyen elítéli, így tartani lehet az esetleges retorziótól.

Korábbi barátnőit is beidézik

A 35 esztendős férfi teljesen összeomlott a rácsok mögött. Valószínűleg kezdi felfogni, hogy megölt egy ártatlan lányt, s emiatt talán sose szabadul. A Blikk úgy értesült, hogy a nyomozók nagy erőkkel folytatják a kihallgatásokat, mégpedig T. Róbert ismeretségi köréből idéztek tanúkat. Egyebek között a férfi korábbi barátnőit is beidézik.

Mi vezetett a tragédiához?

„Azokat a kérdésköröket járjuk körbe a kihallgatásokon, hogy pontosan mi vezetett ehhez a tragédiához. A nyomozók próbálják felvázolni, egyáltalán miképpen zajlott a bűncselekmény, mi történt közvetlen az emberölést megelőző néhány órában, percben. Ahogy azt is tisztázni akarják, miként viselkedett védencem az előző partnerkapcsolataiban” – tudtuk meg a lap dr. Somos Zoltántól.

Új fejlemény

A gyilkos eszközök között nem csak a már ismert éles tárgy, hanem egy kalapács is volt. Ez egy olyan részlete a bűntettnek, amelynek kivizsgálásával megállhat az ügy „különös kegyetlenség” minősítés is. Lapinformáció szerint a férfi rendkívül brutális sérüléseket okozott az eszközzel a lány fején, ez pedig évekkel súlyosabb büntetést vonhat maga után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyilkos férfi. Fotó: archív