A közfeladatot ellátó, ezért speciális büntetőjogi helyzetű elkövetővel szemben a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt a többi utazó nyugalmának megzavarására alkalmas cselekménye miatt.

Hatvanból Pestre tartó járat

A vádlott a helyi társaság alkalmazottjaként rendszeresen vezetett személyszállító autóbuszt Hatvanból Budapestre. Az indulás előtt az ő feladata volt felszálláskor a menetjegyek, illetve az utazáshoz kapcsolódó kedvezmények ellenőrzése is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem engedte felszállni

2021 őszén egy ilyen ellenőrzés kapcsán keletkezett konfliktus a középkorú sofőr és a fiatal sértett között, mivel az egyetemista többszöri kérésre sem tudta bemutatni a diákbérlete mellett  az „igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatairól” megnevezésű dokumentumot, melynek hiányában a járművezető nem engedte felszállni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem várta meg

Amikor a tanuló a pénztárba indult, hogy pótolja az otthon hagyott igazolást, a vádlott nem várta be őt, hanem kihajtott a pályaudvarról. A diák így lekéste az óráit Budapesten.

Újra találkoztak

2021. október 12-én reggel az utas és a sofőr ismét összetalálkozott ugyanazon a járaton, melyre a sértett akkor már fel tudott szállni, mivel nála volt minden ehhez megkívánt irat.

A korábbi affér

Nem mulasztotta el azonban – egy kevéssé szalonképes kifejezés használata mellett – emlékeztetni a sofőrt a korábbi afférjukra.

Taszigálni kezdte

A vádlott erre felugrott a volán mellől, megragadta a fiatalember ruháját, majd beljebb taszigálta őt az utastérbe, miközben azt kiabálta, hogy letépi a fejét és abból focilabdát csinál.

Nem is védekezett

Végül – mielőtt a biztonsági őrt, majd a rendőrséget hívta volna – közölte, hogy kizárja a támadás ellen nem is védekező sértettet az utazásból, aminek azonban a társaság üzletszabályzata szerint nem volt jogalapja.

Börtön lehet a vége

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben – beismerése esetén – egy év, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására, valamint határozott idejű gépjárművezetői foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában, számolt be róla az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemeét kép: Illusztráció