A 16 éves salgótarjáni lakost a nyomozók őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás bűntett, továbbá lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves és egy 20 éves salgótarjáni lakos ellen.

A fiatalkorú a megalapozott gyanú szerint 2020. július 18-án Lucfalva külterületén egy kerékpárral közlekedő fiút megállásra kényszerített, mobiltelefonja átadására szólította fel, amelyet követően 20 éves társa a sértettet tenyérrel arcon ütötte, aki ezután átadta a készüléket.

A nyomozás adatai alapján a két terhelt július 26-án 11 óra 30 perc körül a megyeszékhely egyik társasházának földszinti erkélyére bemászott, és onnan egy mélyládát, hosszabbítót, továbbá szatyorba összekészített különböző értékeket lopott el. A 16 éves terhelt továbbá szeptember 2-án a kerítésen átnyúlva az egyik salgótarjáni ingatlan udvaráról egy hangszórót is ellopott.

A rendőrök a fiút szeptember 2-án elfogták, és megállapították továbbá azt is, hogy ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított és gyanúsítottként kihallgatott fiatalkorút a nyomozók őrizetbe vették, és a napokban kezdeményezik letartóztatásának indítványozását. 

Kiemelt kép: Police