Féltékenységből ölte meg szállásadóját egy kiskunfélegyházi férfi. A hajléktalan férfi barátnőjével költözött be ismerőséhez, késelés lett a vége.

A férfi 2019 elején költözött a hajléktalan szállóról a barátnőjével együtt az egyik ismerőse kiskunfélegyházi házába, ahol szívességi lakáshasználóként éltek. Az áram nélküli háznak csak egy helyisége volt lakhatásra alkalmas, amelyben hárman éltek.

A férfiak rendszeresen italoztak, ezért gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. A későbbi áldozat ugyanis ittasan közeledni próbált a vádlott barátnőjéhez, és ajánlatokat tett neki. A férfi ezért többször is bántalmazta a lakótársát, azonban az ilyen veszekedések után mindig kibékültek.

A tragédia napján, 2019 november 8-án szintén berúgtak. A ház tulajdonosa azonban ismét közeledni próbált a barátnőjéhez, de a nő visszautasította. A két férfi ezután összevitatkozott, majd  dulakodni kezdtek és ököllel ütötték egymást. A ház tulajdonosa felült az ágyra, ekkor a férfi odalépett hozzá és egy zsebkésével „Úgyis megöllek!” szavak kíséretében nagy erővel mellbe szúrta.

A megkéselt férfi a szúrás miatt visszahanyatlott az ágyára és meghalt. Az elkövető ezután a visszatette a kését a párnája alá, majd értesítette a rendőrséget.

A kiérkező mentőszolgálat már csak a sértett halálának beálltát tudta megállapítani, míg a rendőrök őrizetbe vették a késelőt. A késszúrás az áldozat szívét is érte, életét az orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. A gyilkossággal vádolt férfi beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során.

A főügyészség kilenc év börtönt kért a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfira azzal, hogy tiltsák el a közügyektől, és kobozzák el a bűncselekmény során használt fegyvert. A féltékeny férfi az az emberölést egy garázdaság miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is indítványozta az ügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció