Szerdán késő délelőtt tűz keletkezett egy Bocskai úti lakásban, az ott lakó idős hölgyet válságos állapotban szállították kórházba.

Itt volt tűz

A Bocskai út 14. szám alatti ház egyik, harmadik emeleti lakása gyulladt ki, az elsődleges vizsgálatok alapján nem emberi mulasztás, hanem elektromos hiba miatt. Egy ott lakó fiatalember észlelte a füstöt, megpróbált bejutni a lakásba és kihozni a 93 éves nénit, de olyan hőhatás érte, hogy őt is kórházba kellett szállítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kimentették

Információink szerint a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt már elkezdték oldani a tüzet. A nőt végül a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók tudták kimenekíteni a füsttel telítődött lakásból, majd átadták a sérültet a mentőszolgálat szakembereinek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez a lakás gyulladt ki:

Újra kellett élszteni

Ők még fent az emeleten hosszasan próbálták stabilizálni a súlyos füstmérgezést szenvedett néni állapotát, akit közben újra is kellett éleszteni, majd nagyjából egy óra elteltével tudták szállítható állapotba hozni, végül mentőbe helyezni és szirénázva kórházba vinni.

Mindenki a helyszínen

A házban az energiaszolgáltató munkatársai kikapcsolták az áramot, majd a gázt is szerették volna, de először nem találták meg a fedlapot.

Helyszíni fotó:

Nagyobb baj is lehetett volna

Kiderült, hogy az egyik parkolóhelyen található a ház előtt és egy Fiat Punto éppen felette parkol. Ezután megpróbálták a tulajt megtalálni, és csak utána sikerült elzárni a gázcsonkot.

Hétvégi eset

Ahogy írtunk róla, robbanás történt Budapesten egy 9. kerületi, Vágóhíd utcai lakás konyhájában – közölte a katasztrófavédelem.

Ki kellett menteni

A robbanás következtében leomlott a szomszédos lakással közös válaszfal. Egy embert a tűzoltók mentettek ki a romok alól. Mentők és a gázszolgáltató szakemberei mentek a helyszínre – közölte a katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem gázrobbanás

Az Index megtudta, a gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy nem gázrobbanás történt.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.