Kiengedték a börtönből azt a lelkészt, aki a gyanú szerint megerőszakolta nevelt lányát. A dél-alföldi település lakói fel vannak háborodva.

Január elején H. Gábort a kunágotai parókiáról bilincsbe verve vitték el a rendőrök, mert 14 éves nevelt lánya a rendőrségen bepanaszolta, hogy szilveszteréjjel szexuálisan zaklatta őt. 

Az állami gondozásban nevelkedő kislányt és húgát a lelkész és felesége vette magához. A lányok hétközben egy vidéki kollégiumban laktak, de a hét végét és a vakációt a faluban töltötték. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

A hivatalából felfüggesztett lelkészünk négy hónapig volt a gyulai börtön lakója. Miután a napokban szabadlábra helyezték, a térség esperesének is azt állította a lelkész, hogy ártatlan.

„A lelkészt megviselte a börtönélet, de szerencsére odabent a rabok igényt tartottak a lelkészi szolgáltatásaira” – mondta a Blikknek az esperes.

A bántalmazott lányt az eset óta eltűnt a faluból. Senki sem tudja, hová ment, viszont nagyon sajnálják őt a helybéliek, akik szerint a lánynak addig is hányattatott sorsa volt.

Örökre eltilthatják, ha bűnös

A Blikk azt írja, a szexuális erőszakkal gyanúsított H. Gábor nem tett beismerő vallomást. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Ebben az esetben a Tiszántúli Református Egyházkerület a saját bírósági törvénye alapján dönt a lelkész szabadulása utáni sorsáról. Akár palástvesztésre is ítélhetik, ami azt jelenti, hogy soha többé nem végezhet egyházi tevékenységet.

Kiemelt kép: egy korábbi esetnél helyszínelnek a rendőrök Kunágotán – Forrás: police.hu