Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt megkéseltek egy fiatal, 20 éves férfit szombat este Pécsett. Az áldozat még a helyszínen életét vesztette.

A támadók

A három támadó közül az egyiküket – egy 43 éves helyi férfit – a rendőrök a helyszín közelében elfogták a másik két feltételezett elkövetőt pedig vasárnap reggel fogták el és állították elő a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Budai vám környékén történt a tragédia

Mint megírtuk szombat este a rendőrségre bejelentést tett valaki, hogy a Buzsáki Imre utca egyik lakásában egy férfit megkéseltek. A lakásban egy 54 éves és egy 20 éves férfi volt, amikor bement hozzájuk két másik férfi és egy nő, és bántalmazták őket. Dulakodás közben az egyik férfi megszúrta a fiatalabbik húszéves férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az idősebbik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ketten elmenekültek a helyszínről

A három támadó közül az egyiküket – egy 43 éves helyi férfit – a rendőrök a helyszín közelében elfogták. A másik két feltételezett elkövető azonban – T. Teofil 23 éves és Á. Mercédesz 22 éves pécsi lakosok – a bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott, a hatóság elől elrejtőzött.

Elfogatóparancsot adtak ki ellenük

A felkutatásukra tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre. A rendőr-főkapitányság a férfi és a  elfogása érdekében 2020. november 1-jén elfogatóparancsot adott ki.

Elfogták a másik két feltételezett elkövetőt is

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd november 1-jén 9 óra 20 perckor Pécsett elfogták őket. A 23 éves férfit és a 22 éves nőt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Megszólaltak a szomszédok

Az RTL Híradójának riportja szerint a gyilkosság az egyik alagsori lakásban történt. A dulakodás hangjaira az egyik felső szomszéd is felriadt, aki ezt követően lesietett, de már csak egy vérbe fagyott mozdulatlan fiatal férfit talált ott. A férfi azokat is ismerte, akik bementek a későbbi áldozathoz. A szomszédok elmondása szerint nem volt semmiféle előjele a szörnyű tragédiának.

Féltékenység állhatott a háttérben

A szomszédok hozzátették, hogy féltékenységből történhetett a gyilkosság, amit verekedés és alkoholizálás előzött meg.

Kiemelt kép: Police