A Bécsből a Keleti pályaudvarra tartó Lehár EuroCity elgázolt egy kerékpárost Almásfűzitő felső és Komárom állomások között. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a vonatforgalom. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentős késések alakultak ki.

Kerékpárost gázolt a vonat

A Bécsből a Keleti pályaudvarra tartó Lehár EuroCity elgázolt egy kerékpárost Almásfűzitő felső és Komárom állomások között. A kerékpárost súlyos sérüléssel szállították kórházba. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a vonatforgalom. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentős késések alakultak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Várakozásra kényszerültek

A Lehár EuroCity-t a rendőrség Tatabányánál vizsgálja meg, ezért itt várakozásra kényszerül, a menetideje jelentősen megnő – írta a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Forgalmi átszervezések

A Déli pályaudvarról 16:25-kor Győrbe és a Győrből 17:38-kor a Déli pályaudvarra elindult S10-es vonat nem közlekedik a Győr–Almásfüzitő szakaszon. A Keleti pályaudvarról Bécsbe 18:40-kor induló Lehár EuroCity csak Tatabányától közlekedett. Odáig a Keleti pályaudvarról 18:40-kor elindult Savaria InterCity-vel juthattak el az utasok.

17 órakor megindult a közlekedés

17 órakor egy vágányon megindult a vonatközlekedés Almásfűzitő felső és Komárom állomások között. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 20-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb eljutási időkre, kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

Vége a helyszínelésnek

18 órára befejezték a baleseti helyszínelést Komáromnál, ismét két vágányon haladnak a vonatok Almásfűzitő felső és Komárom állomások között. Fokozatosan csökkennek a késések. Késő este állhat helyre a menetrend a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

Gázolás Dunakeszin

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy a Vác irányába közlekedő személyvonat gázolt el egy embert a Pest vármegyei Dunakeszin, a Dunakeszi alsó vasúti megállónál, derült ki a Katasztrófavédelem közléséből. A fővárosi hivatásos és a Fót Aqua önkéntes egyesület tűzoltói egy embert emeltek ki a szerelvény alól.

Nem ez az első gázolás Dunakeszinél

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta halálra gázolt egy embert a Szobra tartó Z70-es vonat Dunakeszin, az eset még 2020 márciusában történt. 2019-ben a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es személyvonat 14:22-kor, Rákospalota-Újpest és Dunakeszi állomás között, Dunakeszi alsó megállóhelynél gázolt el egy ember, számoltunk be róla akkor portálunkon.

Idén sem ez az első baleset

Mint megírtuk január első napjaiban elgázolt egy embert a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó vonat Gyömrőn. A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével egy másik vonatra szállította el.

Tragédia Vecsésen

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy szintén január elején, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

Egy idős férfi az áldozat

Az egyik helyi lakossági csoportban azt írták, egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett. Egy másik közelben lakó arról ír, “ma reggel hosszú dudálással és vészfékezéssel megállt egy vonat Monor felé a nagy vasúti átjáró után közvetlenül, csattanást nem hallottam”. A helyiek szerint november óta ezen a helyszínen ez már az 5. halálos gázolás volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció