Jelzőtáblának, villanyoszlopnak, majd a pirosnál álló autónak ütközött egy autóbusz Budapest 12. kerületében, a Széll Kálmán téren. Az autóbusz vezetője rosszul lett, újraélesztették, majd kórházba vitték. Beszámolónk végén mutatjuk a megdöbbentő helyszíni képeinket.

Rosszul lett a volán mögött

Péntek délután egy Mercedes turistabusz a Szilágyi Erzsébet fasorban haladt a Széll Kálmán tér felé, amikor a járművet vezető férfi rosszul lett a volán mögött. A busz iranyíthatatlanul gurult tovább, és a Széll Kálmán téri jelzőlámpánál először egy Mercedes oldalát végighúzta, majd felhajtott a kanyarodó és az egyenesen haladó sávok között lévő járdaszigetre, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, nekiment egy villanyoszlopnak és leszakította róla a jelzőlámpát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A piros lámpánál álló autóknak ütközött  

Itt sem állt meg azonban a busz, lassan átgurult a kereszteződésen, áttért a szembejövő oldalra, ahol a piros jelzésnél álló autóknak ütközött: először egy KIA Sportage-nek és egy Toyota Yarisnak, majd ezeket a mögöttük álló Toyota Priusnak és Skoda Octavianak tolta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiemelték a sofőrt a buszból

A szemtanúk, köztük egy motoros futár a buszhoz rohantak, kívülről a vésznyitóval kinyitották az első ajtaját és kihúzták az eszméletlenül a kormányra borult sofőrt, lefektették a földre és megkezdték az újraélesztését.

Sikeres volt az újraélesztés

Nemsokára megérkeztek a mentők, ők folytatták a műveletet, amely végül sikeresnek bizonyult és háromnegyed órával a baleset után kórházba tudták szállítani a férfit. Az öt autóban összesen nyolcan utaztak, ők nem sérültek meg, a busz fedélzetén pedig nem tartózkodtak utasok. A helyszínre a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltókat riasztották, de végül nem kellett beavatkozniuk.

Hatalmas torlódás

A baleset miatt hatalmas torlódás alakult ki a Széll Kálmán térre vezető utakon, a 39-es, a 128-as és a 129-es autóbusz pedig egy órán keresztül terelve közlekedett a Széll Kálmán tér M, valamint a Batthyány tér M+H felé, nem érintette a Maros utca megállót. A 39-es autóbusz nem érintette a Maros utcai rendelőintézet megállót sem. Az 5-ös autóbusz szintén terelve közlekedett a Pasaréti tér felé, nem érintette a Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Káosz a Széll Kálmán téren

Nehezen állt meg az elszabadult busz

Egymásnak tolta a várakozó autókat

Jelentős anyagi kár keletkezett

Tehetetlenek voltak a sofőrök

Ez a Mercedes sem úszta meg a furcsa balesetet

Egy jelzőlámpát is kidöntött az elszabadult busz

A sofőr végül kórházba került

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK