Ittasan okozott közúti balesetet Horváth Tamás Mihály keszthelyi fideszes önkormányzati képviselő. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Nekiütközött egy másik autónak

Április 8-án szombaton történt az eset Keszthelyen, amikor egy autós az Ady Endre utcából fordult rá a Tapolcai útra, de nem tudta bevenni a kanyart, ezért átsodródott a másik sávba, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pozitív alkoholteszt

A balesetben a szabályosan közlekedő nő és utasa is könnyebben megsérült. A rendőrök megszondáztatták a 32 éves helyi férfit, a teszt pozitív értéket mutatott, így további mintavétel céljából előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, a jogosítványát pedig bevonták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Keszthelyi Rendőrkapitányság – írták le a baleset körülményeit a rendőrség közleménye alapján.

Fideszes képviselő hibázott

Lapinformációk szerint az ittasan vezető sofőr nem más, mint Horváth Tamás Mihály, aki azon túl, hogy fideszes helyi képviselő, tagja a Zala Vármegyei Közgyűlésnek, emellett a városi Fidelitas elnöke, illetve a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője.

Nem kommentálta

Horváth Tamás Mihály nem kommentálta a történteket a 24.hu-nak, Csótár András keszthelyi Fidesz-elnök pedig annyit mondott az ügyről, hogy „sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom ezt az állítást. Horváth Tamás Mihállyal nem beszéltem erről a dologról.”

A polgármester nem foglalkozik az üggyel

Keszthely polgármestere, Manninger Jenő azt hangsúlyozta, hogy miután ő nem a választókerület országgyűlési képviselője, hanem Keszthely polgármestere, ezért „az önkormányzati képviselők magánéletében történt eseményekkel, mint polgármester nem kell foglalkoznom, különösen, ha ezzel kapcsolatban rendészeti szervektől hivatalos értesítést nem kapok”.

A biztonságos közlekedés fontossága

Érdekesség, hogy Horváth Tamás Mihály képviselő nem sokkal a balesete előtt egyébként a biztonságos közlekedés fontosságára hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

Elvették a jogosítványát

2017-ben már volt egy hasonló ügy Keszthelyen, ittas vezetés miatt az akkori polgármester, Ruzsics Ferenc jogosítványát vonták be. Ruzsics, aki jelenleg a megyei közgyűlés alelnöke, közleményben reagált a történtekre: „Előző nap este kilencig egy töményitalt és négy doboz sört ittam meg. Másnap fél tízkor azzal a tudattal szálltam be az autómba, hogy a szervezetemből az alkohol teljesen kitisztult. Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi.”

Nem hatotta meg a párttársat

Az akkori alpolgármestert, a 2019-ben Ruzsics helyére lépő Nagy Bálintot viszont nem hatotta meg párttársa magyarázata, úgy fogalmazott évekkel ezelőtti reakciójában: „A szabályok mindenkire egyformán, egyenértékűen vonatkoznak, a polgármester úrra is. Hogyha valaki nem tartja be ezeket a szabályokat, akkor a felelősséget vállalnia kell érte. Ittas vezetésre, úgy gondolom, nincs elfogadható magyarázat.” – jegyezte meg a cikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció