A 8. kerületi nyomozók négy lopással gyanúsítják a 39 éves férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei 2020. június 23-án 15 órakor kaptak riasztást arról, hogy a Kálvária téren történt egy nyaklánckitépés. A perceken belül kiérkező rendőrök a kamerafelvételek visszanézését követően kollégáiktól pontos leírást kaptak a feltételezett elkövető ruházatáról, akit 15 óra 35 perckor a Magdolna utcában – nem messze az elkövetés helyszínétől – felismertek és elfogtak.

A járőrök a 39 éves R. Pétert előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A gyanú szerint a budapesti férfi 2020. április 15-e és május 4-e között Budapesten a 8. kerületben hasonló módszerrel három nő sérelmére követett el nyaklánckitépést; megközelítette őket vagy útbaigazítás kérést színlelve közelebb került hozzájuk, majd leszakította a nyakláncukat és elfutott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Budapesten gyakori a nyakláncrablás

A BudaPestkörnyeke.hu több olyan esetről is beszámolt, amikor járókelők nyakából loptak ki nyakláncot. Nemrég egy babakocsit toló anyukát is felborított egy férfi, miközben kitépte az ékszerét. Az erről szóló cikkeket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció