Hat elfogatóparancs volt érvényben a siófoki férfi ellen, aki tavaly levágta magáról a nyomkövetőt és meg sem állt Hollandiáig. Pénzhamisításban és kábítószer kereskedelemben utazott nagy tételben.

Hiába oldott kereket, és bujkált bő egy éven át a siófoki S. Cs., most elkapták. Hollandiában bukott le az úgymond toplistás magyar bűnöző, köszönhetően a helyi hatóságok közbenjárásának – közölte a rendőrség. S. Cs. rovásán igencsak sok volt: a férfi társaival korábban 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 eurósokkal üzletelt, így bűncselekmények sorozatát követte el. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának, bűnözés elleni pécsi kirendeltsége már évekkel ezelőtt lekapcsolta őt.

S. Cs. a vádemelési szakaszban bűnügyi felügyelet alatt állt, tavaly februárban azonban levágta a lábán lévő nyomkövetőt, és gyakorlatilag felszívódott. Miközben szökésben volt, az eljárását lefolytatták, 12 és fél év fegyházbüntetésre ítélték, és hat elfogatóparancsot indítottak ellene.

A pécsi hatóságok sejtették, hogy az elítélt Hollandiában bujkálhat, ezért a holland nyomozók segítségét kérték a férfi felderítésében. Múlt pénteken pedig sikeresen elkapták, kattant rajta a bilincs. S. Cs. hamis osztrák iratokkal próbálta magát igazolni, de nem járt sikerrel. A magyar hatóságoknak történő átadásáról a holland bíróság hamarosan döntést fog hozni.

Kiemelt kép: Police

<