A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség indítványa alapján két férfi letartóztatásba, harmadik társuk pedig bűnügyi felügyelet alá került abból a trióból, amelynek tagjai egy kiskorút először a buszon, majd arról leszállva, az Örs vezér téren is kiraboltak.

Az Örs vezér térre mentek

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2023. augusztus 07-én, délután, az Örs vezér terére utaztak busszal, amelynek során észrevették a kiskorú fiút, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Védelmet ajánlott

Miután a fiatal fiú a busz ajtajához ment, az egyik elkövető követte, közel hajolt hozzá, és azt mondta neki, hogy a társai le akarják őt ütni, és el akarják venni a cuccait, azonban ha ad neki 1.000 forintot, akkor megvédi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megint pénzt kért

A fiú félelmében átadta a pénzt, amelyet követően a férfi újabb 1000 forintot kért, a fiú pedig ezt a pénzt is odaadta.  A fenyegető azonban továbbra is követte a sértettet a buszon, miközben még további 5000 forintot kért, a fiú azonban ezt már elutasította, amelyre a férfi azt válaszolta, hogy akkor viselje ennek a következményeit.

Leszállt a buszról

A fiatal az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a gyanúsítottak pedig követték, majd közrefogták. Ekkor az egyik férfi benyúlt a kiskorú zsebébe, kivette a fülhallgató tokját, cigarettáját és készpénzét, miközben az egyik társa a sértett másik zsebét próbálta meg átkutatni.

Csoportos rablás

A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség a néhány napon belül elfogott és csoportos rablás bűntettével meggyanúsított három férfi letartóztatását indítványozta, amit amit a bíróság elsőfokon elrendelt.

Másodfokon

Másodfokon azonban egyiküket 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte. Két társa letartóztatását a kerületi ügyészség indítványa alapján, a nyomozási bíró időközben meg is hosszabbította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a döbbenetes eset:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet