A szentendrei rendőrök két bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a 24 éves férfit, aki tavaly márciusban Pomáz és Pilisszentkereszt között nekiment egy szembejövő autónak, majd fának ütközött. Hatan megsérültek, a kocsi rommá tört.

Tavaly márciusban történt

A sofőr a 1111-es úton közlekedett gépkocsival 2021. március 7-én délután, az előtte haladókat folyamatosan előzte, amikor a Pilisszentkereszt és Pomáz közötti útszakaszon, egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, majd kb. 55-60 méterrel távolabb egy útszéli fának és kerítésnek csapódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos sérültek

A baleset következtében a sofőr és elöl ülő utasa súlyosan, hátsó ülésen tartózkodó utasa könnyen sérült. A vétlen jármű vezetője és egyik utasa könnyű, másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Meggyanúsították

A baleset körülményeinek vizsgálatát a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kezdte meg. A helyszíni szemle adatai, valamint a kirendelt igazságügyi műszaki, valamint orvosszakértő véleményének birtokában 2022. június 14-én gyanúsították meg a 24 éves, pilisvörösvári férfit maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele bűntettével. Utóbbival azért egészült ki a gyanúsítás, mert a gépkocsit tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül vitte el.

Ivott is

A szakértői vizsgálatok szerint a sofőr szervezetében a cselekmény idején 1,7 g/l ezrelék volt az etil-alkohol koncentráció, amely közepes fokú alkoholos befolyásoltságot jelent.

Helyszíni felvétel:

Gyorsan is hajtott

Az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, a férfi az autóval a megengedettnél gyorsabban, 60 helyett 82-88 km/h sebességgel haladt, valamint biztonsági öve nem szabályosan, hanem a háta mögött volt rögzítve. A kocsinál műszaki hibát nem tárt fel, a baleset a sebesség helyes megválasztásával elkerülhető lett volna, írja közleményében a rendőrség.

Nem emlékszik

A szakértői vélemények tartalma vaskosan megtámasztotta a kihallgatáson elhangzott gyanúsításokat. A férfi elfogadta és nem vitatta azokat, de állította, egyáltalán nem emlékszik a balesetre és annak előzményeire. A történtek miatt elvesztette egyik lábát, valamint jobb kezét idegkárosodás miatt azóta nem tudja használni.

Fotó a helyszínről:

Folyik az eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 24 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Csömörnél is balesetezett

A pomázi balesetet megelőzően a fiatal férfi már okozott balesetet. Két évvel korábban Csömörnél karambolozott, szintén jogosítvány nélkül ült autóba, akkor egy nő meg is halt a felelőtlensége miatt. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk.

Tagadta, hogy ő vezetett

A baleset után akkor H. Dávid tagadta, hogy ő vezette volna az autót. Azt mondta, egy sofőrszolgálat alkalmazottjának adta át a volánt. Az állítólagos sofőrt azonban a helyszínen vagy annak közelében senki sem látta.

Édesapja egy neves főorvos

A csömöri baleset után H. Dávid ismerőse azt mondta: „Imádja a sebességet, a szüleinek köszönheti, hogy ilyen bivalyerős kocsiban ülhet: az édesapja egy neves főorvos egy klinikán. A baráti társaságából többen figyelmeztették, nem lesz jó vége a száguldozásnak. Ő azonban nem hallgatott rájuk, a zsaruk el is vették a jogsiját korábban”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu