Egy 150 méteres családi ház gyulladt ki szombaton délután a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán. Az épületben tartózkodó idős nő életét már ne tudták megmenteni.

Tűz ütött ki Mérán

Szombat délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy épület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán, és valaki az épületben tartózkodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem élte túl

Tíz tűzoltó két járművel vonult a százötven négyzetméteres, égő családi házhoz. A tűzoltók egy idős nőt hoztak ki az elhanyagolt épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szemét és matrac is égett

A ház egyik tizenkét négyzetméteres szobájában bútorok, szemét és egy matrac égett, a lángokat a tűzoltók tíz perc alatt megfékezték.

Szikra okozhatta a tüzet

Nem zárható ki, hogy a kályhából kipattanó szikra okozta a tüzet, azonban a pontos keletkezési okot a tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni – írta közleményben a katasztrófavédelem.

Figyeljünk oda!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatója alapján, a fűtésszezon beköszöntével a konvektorok, kályhák, sparheltek és más, nyílt lánggal működő fűtőtestek környékéről távolítsanak el mindent, amely meggyulladhat. Ugyanez érvényes a lakásban futó, felforrósodó csövekre, amelyek ugyanúgy tűzveszélyessé válhatnak, amennyiben gyúlékony anyaggal érintkeznek.

Tűz Alsóörsön

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy óriási tűz volt Alsóörsön. Lakókocsik, garázsok, bódék, sőt egy kisbolt is leégett a Pelso Camping szomszédságában. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 

Lakókocsiban élt a férfi

Az egyik épületből több gázpalackot is kihoztak, de mindet nem tudták kihozni. Négy palack felrobbant. Egy ember pedig meghalt. Az áldozat az egyik lakókocsiban élt, és az egyik lángra kapott vendéglátóhelyen dolgozott szakácsként. Ferenc poroltóval próbálta felvenni a harcot a lángokkal, de sajnos nem járt sikerrel.

Elszenesedett holttest

H. Ferenc abba az étterembe ment be tüzet oltani, amelyben dolgozott. A férfi elszenesedett holttestére térdelő helyzetben találtak rá a tűzoltók, akik akkor még a nemét sem tudták megállapítani.

Alváz maradt a lakókocsikból

Péntek délelőtt is füstöltek a romok. A lakókocsikból, ahol a két munkatárs egykor meghúzta magát, csak megégett, elszenesedett alvázak maradtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció