A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki péntekről szombatra virradóra több alkalommal is bemászott volt élettársa házába, majd az utolsó alkalommal megpróbálta őt leszúrni.

A nő tavaly nyáron szakított a férfivel. A gyanúsított nem tudta feldogozni a szakítást, ezért folyamatos telefonhívásokkal, és üzenetekkel zaklatta a volt élettársát, és annak családját. Emiatt a nő egy héttel ezelőtt feljelentést tett a rendőrségen.

Három nappal később este kilenckor átmászott a nő szentesi házának a kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A nő a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított ismét a nő házához ment, majd ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, és újra befeküdt a nő ágyába – írja a 24.hu. A nő ismét rendőri segítséget hívott.

A gyanúsított a második előállítását követően is a nő házához ment és újra bement a zárt ingatlanba. A nő hajnal fél öt körül ért haza és a folyosón találta a volt párját a kezében egy konyhakéssel. A nő megpróbált elmenekülni, és rázárni a férfira kívülről az ajtót, de az exe odatette a lábát, majd rátámadt.

Ennek során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a nővel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és megöli őt. A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a nő mellkasa irányába, melyeket a nő megpróbált kivédeni. A nőnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a férfi kezéből kicsavarnia a kést, majd elzavarnia. Ezt követően pedig újra értesítette a rendőröket.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a zaklatás, valamint az éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés, továbbá az emberölés kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a büntetett előéletű férfit letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció