Életének 37. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Heidt Edina, a magyar női labdarúgás és futsal egyik ikonikus alakja. „Kislányával együtt előtte álltak élete legszebb évei. Felfoghatatlan, ami történt, egyszerűen nem találunk szavakat!” – írta korábbi egyesülete a történtek kapcsán.

Sikeres volt a sportpályán

Hiedt Edina tragikus hirtelenséggel hunyt el, mindössze 37 évesen. Pályafutása alatt játszott többek között a Szentes, az Univerzum, a Dévaványa, az Obsitos, a Berettyóújfalu csapataiban, de főleg a Gyulához kötődött hosszú éveken keresztül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tragikus hirtelenséggel  

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Heidt Edina – egykori labdarúgónk, aki több, mint 15 évig volt Gyula város női labdarúgásának motorja – a napokban tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Felejthetetlen az emléke, melyet őrizünk utána” – írta Facebook-oldalán a Gyulai Amazonok csapata.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy kislánya volt

„Edina mindössze 37 éves volt, kislányával előtte álltak élete legszebb évei. Felfoghatatlan, ami történt, egyszerűen nem találunk szavakat!” – tették hozzá.

„Hiába mentél más hazába”

„Hiába mentél más hazába, itt minden olyan, mintha visszavárna. Ha ránk gondolsz a messze égi partról, Szinte hisszük, most is élsz … csak alszol!”  Nyugodj békében Edina, emléked örökké megőrizzük!!!!!  Nem találunk szavakat! Családjának kitartást kívánunk ezekben a nehéz időkben!” – zárul a szomorú bejegyzés. A sportolónő halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Hiedt Edinát gyászolják

Utolsó útjára kísérték

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy több százan kísérték el utolsó útjára a balatonberényi temetőben a június 14-én, 31 évesen elhunyt motokrossz-versenyzőt, Szvoboda Bencét. A klasszis sportoló egy csehországi versenyen bukott és szenvedett végzetes fejsérülést, miután a mögötte érkező áthajtott rajta. 

Rengetegen érkeztek motoros mezben

A tízszeres magyar bajnok sportoló temetésére a család kérésének megfelelőn rengeteg versenyzőtárs, barát érkezett motoros mezben. Beszédet mondott Szvoboda barátja és sajtósa, Nagy Norbert, legidősebb, 82 éves szurkolója, Bognár Péter, valamint a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik. 

Örökre elnémult a motorja

A szertartás során utoljára a tragikus sorsú versenyző motorját is beindították, hogy aztán örökre elnémuljon.

Öt ember életét mentette meg

Az agyhalál beállta után a szülők fontos, emberséges döntést hoztak. Bence még ép szerveit felajánlották transzplantációra. Ma már más ember testében dobog a szíve, működik a két veséje, a mája és a tüdeje. Hogy kiknek az életét sikerült ezzel megmenteni, azt senki, még a szülők sem tudhatják. A beültethető szervek sorsáról egy nemzetközi transzplantációs szervezet dönt, ahol nyilván tartott adatok alapján döntik el, hogy ki lehet az, akinek a teste biztonságosan befogadhatja az idegen szervet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az elhunyt sportolónő. Fotó: Facebook/Gyulai Amazonok