Öt éve zuhant ki egy épület második emeletéről Anita. A nő négy végtagja teljesen lebénult, azóta kerekesszékkel tud csak közlekedni. Állapotán csak egy drága, külföldi műtét segíthetett és a lány mindent meg is tett a gyógyulásért: a pénz összegyűlt, őt pedig meg is műtötték.

Kiesett a másodikról

A 26 éves vajdasági magyar lány élete 2018-ban változott meg, amikor ismeretlen okokból kizuhant a második emeletről. Anita teljesen összetörte magát és mind a négy végtagja lebénult, azóta pedig kerekesszékben él. „Félévet töltöttem kórházban, lélegeztetőgépen voltam hetekig. Azóta kerekesszékben élem az életem. Azt mondták a szüleimnek, jobb, ha elfogadják, hogy örökre mozgáskorlátozott maradok, de én nem éreztem félelmet” – mesélte Anita. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem ért véget a történet

„Annyira szeretek élni, tudtam, hogy az én történetem nem ott fog véget érni” – tette hozzá az elszánt lány.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikerült megerősödnie

Anita a többéves kemény munkának köszönhetően annyira megerősödött, hogy járókeret segítségével meg tud állni és ha kap egy kis támogatást, néhány lépést is megtesz.

Talált egy új módszert

A fiatal lány nem elégedett meg az orvosok véleményével, miszerint örökre mozgáskorlátozott marad. Keresett és talált, méghozzá egy új eljárást, ami egy műtéttel lehetővé teszi, hogy újra járhasson és képes legyen az önálló életre. 

50 millió forintot gyűjtött össze

Ez az eljárás annyira új, hogy csak Thaiföldön és Mexikóban végzik el. Anitának augusztus végéig kellett összegyűjtenie a műtéthez szükséges közel 50 millió forintot, ami az emberek segítségével és adományozásával sikerült is.

Új időszámítás

A beavatkozásra Anita nagy lelkesedéssel és elszántan készült, hogy a lehető legjobb formájában műtsék a minél jobb és látványosabb eredményekért. A műtétre október elején sor is került, így új időszámítás kezdődött a nő életében.

Elindult a rehabilitáció

„Közel egy hete megtörtént a műtét, és most elindult a rehabilitációm! Stimulátor segítségével megkezdődött a mozgások feltérképezése, amely a gerincvelői pályarendszerek aktiválásával segít az alsó végtagok akaratlagos izomaktivitásának kiváltásában, így hozzájárulva az állás, járás és egyéb hétköznapi funkcionális mozgásminták kivitelezéséhez” – írta közösségi oldalán a 26 éves lány.

Minden üzenet segít  

„A rehabilitáció még hosszú folyamat, és mindez még csak az első szakasz, de ő nem adja fel.  Köszönöm mindenkinek a támogatást és a biztató szavakat, az sms-eket, egyszóval mindent! Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezen az úton. Velem vagytok, és minden egyes üzenet, biztatás és adomány egy lépéssel közelebb visz a gyógyulásomhoz” – fűzte hozzá a Bors hasábjain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Anita a gyógyulás útján. Fotó: Facebook