Nyílt utcán esett egymásnak karókkal és baltával két család Őrhalmon egy múltban gyökerező nézeteltérés miatt. Amíg a férfiak egymást csépelték, addig az asszonyok tisztes távolból szemlélték az eseményeket.

Az egyik família oldalán egy fejsze és egy pitbull, míg a másiknál bozótvágó kés is szerepelt a balhé során használt „eszközök” palettáján. A hatalmas verekedés során a gyanúsítottak metszett, zúzódással és töréssel járó, fejre és végtagokra is kiterjedő sérüléseket szenvedtek.

Úgy tudjuk, hogy az egyik család feje azonnal beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Elmondása szerint egy régebbi szóváltás miatt mérgesedett el ennyire a viszony köztük és a közelben élő másik család tagjai között. A másik famíliából is volt olyan, aki beismerte a bűnösségét, abban viszont már nincs egyetértés, hogy ki kezdeményezte a verekedést – írja a 24.hu.

A négy elkövetővel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt indult eljárás. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának és megnehezítésének veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak 30 napos letartóztatását.

A gyanúsítottak és védőik fellebbezéssel éltek, ezért a végzés nem végleges.

Kiemelt kép: illusztráció

<
<