Internetes bűnbanda áldozata lett Kis Grófo. A magyar mulatóssztár saját bevallása szerint kissé tanácstalannak érzi magát a világhálón garázdálkodó csalókkal szemben, de mindenképp szeretné felhívni a rajongók figyelmét arra a jelenségre, ami komoly anyagi veszteséget okozhat a gyanútlan netezőknek.

Pénzt ígért a kommentelőknek

Az interneten „dolgozó” bűnözők létrehoztak egy kamuprofilt a Facebookon Kiss Grofoo néven. Mára név miatt gyanút foghattak volna többen, de a történet itt még nem ért véget. A kamubulibáró egy „élő” videót indított, amiben azzal kecsegtetett, hogy pénzt ad az első 250 kommentelőnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Áldok mindenkit!”

„Áldok mindenkit! Az első 250 ember, aki azt mondja, hogy helló, adok nekik 50 ezer forintot, és igazi vagyok” – így szólt az átverős szöveg. Az élő videót csaknem százan nézték meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem először fordult elő

Kis Grófo felháborodott, miután megtudta, mi történt. Elárulta, már nem először fordul elő, hogy visszaélnek a képmásával, igaz, a csalók nagyon rafináltak, mindig tartanak 2-3 hónap szünetet.

„Ennek véget kell vetni”

„Ezeket a csalókat egyszerűen meg kell állítani, ennek véget kell vetni! Sajnos már kettő, ha nem három éve megy ez, egyelőre nem tudom, kihez kell fordulni. Sajnos egy-egy ilyen akció után rengeteg üzenetet kapok, sokan a bankszámlaszámukat is megadják, és kérdezgetik, hogy hol van az ígért pénz. Olyan is előfordult, hogy egy rokonom hívott fel és nekem szegezte a kérdést: valóban adok neki 50 ezer forintot?” – nyilatkozta a mulatóssztár a Ripostnak.

 „Ne dőljetek be nekik!”

„Nem fér a fejembe, hogy tudják ezt elhinni, az üzeneteket ráadásul a valós profilomra írják. Ezúton szeretném a rajongóim figyelmét felhívni arra, hogy ez valóban egy átverés, ne dőljetek be neki” − figyelmeztetett mindenkit Grófo.

Mások is pórul jártak

Egyébként nem Kis Grófo az egyetlen, aki internetes bűnözők áldozata lett mostanában. Bódi Margó a közösségi oldalán figyelmeztetett mindenkit, hogy véletlenül se dőljenek be a kamuprofiloknak, amik nyereményjátékot hirdetnek.

Kerek évszám

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Isten Éltesse Sokáig Születésnapja alkalmából!” – írta ki Facebook-oldalára Kis Grofó. A mulatós-sztár sem feledkezett meg arról, hogy Orbán Viktor hatvanéves lett – számolt be róla a BudaPestkörnyéke.hu.

Kölcsönös figyelmesség

A gesztus előzménye, hogy a zenész nemrégiben töltötte be harmincadik életévét. Az ünnepeltet maga a kormányfő is felköszöntötte. „Különleges nap a mai, hiszen bizonyossá vált: Kis Grófo is előre megy, nem hátra” – fogalmazott akkor a miniszterelnök.

Az ország első számú bulibárója

„Nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon, csatlakozva a rajongók, a barátok hosszú sorához, én is köszönthetem az ország első számú bulibáróját harmincadik születésnapja alkalmából” – írta posztjában Orbán Viktor, aki egyébként a Karmelita kolostorban is fogadta egyszer a zenészt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kis Grófo. Fotó: Facebook