Hónapokig dolgoztak a Pest vármegyei felderítők egy kokainkereskedés felszámolásán. A fivérek Budapesten és környékén terítettek – a gyanú szerint.

Kokainnal kereskedtek

Egy innen-onnan beesett bűnügyi információ a legritkábban áll barokk körmondatokból, vagy tartalmaz mindenre kiterjedő tájékoztatást. Legtöbbször egy-egy, időnként fals név és a hozzá kapcsolt bűnös tevékenység. Nem volt ez máshogy a Pest vármegyei felderítők legutóbbi akcióját megelőzően sem. Tavaly augusztusban kezdtek rádolgozni egy testvérpárra, akikről valaki úgy tudta, kokainnal kereskednek. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltartott egy darabig a munka

A háttérben folytatott munka eltartott egy ideig, megalapozottá kellett tenni a gyanút és ez jelen esetben sem volt egyszerű és villámgyors. Egy kiépített, rutinszerűen működő kereskedői hálózatot átlátni, résztvevőit feltérképezni, azonosítani – ehhez bizony hónapoknak kellett eltelnie.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Váratott magára az eredmény

Az eredmény egészen 2023 októberéig váratott magára, amikor a Pest vármegyei felderítők – a Készenléti Rendőrség, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival – összehangolt rajtaütést szerveztek fővárosi címekre. Pesti és budai helyszínek egyaránt szerepeltek a művelet célállomásai között.

Elfogták a fivéreket

A realizálás minden tekintetben hozta az elvártakat: a fivéreket elfogták, a bűncselekmény alátámasztásához tetemes mennyiségű bizonyítékot foglaltak le.

Rengeteg drog

A kokaint beszerző és depóztató testvér házában, két tasakban bruttó 6,3 gramm rögös, kábítószergyanús anyagot, 1,4 millió forintot, közel 24 millió forintnak megfelelő eurót és egy többmilliós karórát foglaltak le.

Hígították, adagolták

A szer hígításával és adagolásával megbízott báty lakásán bruttó 300 gramm, az előzetes szakvélemény szerint kokain, továbbá a szer felütéséhez használt folyékony, illetve kristályos anyagok kerültek elő, de volt ott keveréshez, méréshez, porciózáshoz szükséges eszköz is.

Gyémánt, karóra, pénz

Egy harmadik, a testvérpárhoz köthető lakásban gyémánt karkötő, nagyértékű karóra, 4,1 millió forint, közel 30 ezer euró került elő svájci frankok, illetve amerikai dollárok társaságában. A vagyon-visszaszerzés érdekében lefoglalt értékek meghaladják a 70 millió forintot.

100 milliós bevétel

A gyanú szerint a hálózatot működtető 34 éves férfi rendszeresen intézte a kokain behozatalát, majd „pihentetését”, a cucc felütése és adagolása aztán 38 éves bátyja feladata volt. Az üzlet közel 100 milliót hozott a konyhára.

Nem tettek vallomást

Az azóta letartóztatott testvérpár nem tett vallomást, velük szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu videórészlet