Fiatalkorúak börtönében végrehajtandó 6 és 12 év szabadságvesztésre ítélték azokat fiúkat, akik édességért, cigarettáért és pár ezer forintért bántalmaztak egy hajdúhadházi bácsit.

A nyomozás megállapította, hogy a fiatalok ismerték és rendszeresen látogatták azt az idős férfit, akit később súlyosan bántalmaztak, kiraboltak majd a bácsi belehalt a támadásba.

A bácsiról köztudott volt, hogy Hajdúhadházon az otthonában nagyobb mennyiségű élelmiszert, édességet és dohány árut tart, amelyet kis haszonnal értékesített.

Az ügy első- és másodrendű vádlottja 2019 május elején eldöntötte, hogy előbb kicsalják házából a férfit, majd leütik, ezután pedig kirabolják. A két fiú tavaly májusban próbálkozott először, azonban ekkor nem jártak sikerrel, így néhány nap múlva öt társukkal megerősödve tértek vissza.

A bácsit ismét kicsalták a házából, majd a náluk lévő fakaróval és vascsővel többször fejbe ütötték, amikor az idős férfi összeesett a fiatalok továbbra is ütötték, verték. Ezután a bűncselekményt kitaláló két fiatal bement a házba, ahol az idős férfi mozgáskorlátozott feleségétől készpénzt követeltek. A megrémült asszony elárulta, hol tartják a pénzüket.

A vádlottak ötezer forintot, majd további keresés után még hatezer forintot találtak és loptak el.  Ezt követően csokoládét, chipset, cigarettát, cukorkát és energiaitalt pakoltak két dobozba, végül távoztak a házból. A vádlottak egy közelben lévő lakatlan házban osztották el egymás között a lopott zsákmányt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás kért, míg a vádlottak képviselője enyhítést.

Kiemelt kép: Illusztráció, Forrás: Kékfény.com